To je to što me zanima!

Pronašli mladića (19) koji je u Puli autom naletio na pješaka (64): Nakon nesreće pobjegao

Vozio je tako da brzinu nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti tako da se može zaustaviti pred svakom preprekom, odnosno nije obratio pažnju na 64-godišnjeg pješaka koji je prelazio preko ceste...
Vidi originalni članak

Mladić (19) automobilom je naletio na pješaka (64) Puli i pobjegao s mjesta nesreće, bez da je obavijestio policiju i pružio pomoć pješaku, priopćili su iz PU istarske. Za nepoznatim vozačem su tragali, a mladiću su nakon što su utvrdili identitet privremeno oduzeli automobil te protiv njega podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

JESTE LI VIDJELI NESREĆU? Autom udario pješaka u Puli i pobjegao, policija traži pomoć

Kako su ranije priopćili iz istarske policije, mladić je oko 8.50 sati u nedjelju vozio Barbalićevom ulicom. Vozio je tako da brzinu nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti tako da se može zaustaviti pred svakom preprekom, odnosno nije obratio pažnju na 64-godišnjeg pješaka koji je prelazio preko ceste. 

DETALJI NEREDA Htjeli su spriječiti deložaciju: Policiju su napali suzavcem, priveli su ukupno deset ljudi

Uslijed naleta, pješak je nabačen na poklopac motora, nakon čega je pao na kolnik te je zadobio lakše ozljede.Nepoznati vozač se nakon nesreće udaljio s mjesta događaja, bez da je pružio pomoć pješaku i bez da je o nesreći obavijestio policiju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tutek! 28.06.2024.

    Neki bitni detalji  nedostaju: da li  je pješak prelazio preko zebre, sa ili bez semafora, da li je bilo zeleno na semaforu ili je neoprezno prelazio cestu tamo gdje nije dozvoljen prelazak ceste? Što znači nije prilagodio brzinu? Čemu? Ograničenju? Svakodnevno vozim i vrlo često susrećem izuzetno neoprezne i bahate pješake koji pretrčavaju cestu ili još gore, namjerno i svjesno idu preko ceste van zebre ili na crveno i još mašu rukama da ih vozač propusti, jer eto, njemu se žuri.

  • tutek! 28.06.2024.

    Ne branim mladića, pogotovo što je pobjegao. Ali ova rečenica u naslovu: "brzinu nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti tako da se može zaustaviti pred svakom preprekom". To se očito tumači da pješaci i biciklisti smiju sve, a vozač je uvijek kriv jer se nije prilagodio zombijima s mobitelima koji bauljaju po cesti ili biciklistima koji (po mogućnosti neosvijetljeni u mraku) samo izjure pred vozilo na zebri. Kad se i druga strana (pješaci, biciklisti, romobilisti itd) budu kažnjavali po zakonu nesreća bude neusporedivo manje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare