To je to što me zanima!

Mladi Nepalac radi u zadarskoj Čistoći: Ovdje zaradim 1000 €, a za isti posao u Nepalu tek 200 €

U zadarskoj Čistoći i u budućnosti namjeravaju radnike tražiti izvan granica, ali i motivirati mlađe uzraste za posao u ovoj tvrtki
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je zbog nedostatka radne snage sve više stranih radnika, ali nije to slučaj samo u sezoni. Već godinu dana zadarska Čistoća drži otvoren natječaj za radnike, ali interesa nema. Sada u Čistoći imaju novo pojačanje - 10 radnika iz Nepala.

- Jednostavno smo došli u situaciju da neke naše svakodnevne usluge ne možemo odraditi bez dovoljnog broja djelatnika, tako da smo od 1. rujna uzeli 10 radnika iz Nepala i zasad smo zadovoljni njihovim radom. Vjerojatno ćemo ići u smjeru dovođenja stranih vozača - rekao je za HRT Ivan John Krstičević, direktor Čistoće Zadar.

SVI SMO MI LAMA Nepalci u Zagrebu obilježili Dan Mt. Everesta i Budin rođendan: 'Hrvati i Nepalci su slični ljudi'

Od obiteljskog biznisa u Nepalu do Čistoće u Zadru, priča je to 22-godišnjeg Angtina.

- Malo je teško, ali u redu. Puno je Nepalaca došlo u Hrvatsku. Ovdje dobijem plaću oko tisuću eura, u Nepalu bih za isti posao dobio između 200 i 400 eura na mjesec. To nije dovoljno za uzdržavanje obitelji. Da, sviđa mi se Zadar - kaže Angtin.

Još uvijek postoji jezična barijera, sporazumijevaju se kako god znaju, ali za novog kolegu iz Nepala u Čistoći imaju samo riječi hvale.

DIJETE STRANIH RADNIKA 'Želim biti purger!': Mama je Filipinka, tata Nigerijac. A on je upravo krenuo u školu u Trnsko

- Dobar je, trudi se, sve najbolje - kaže Hrvoje, djelatnik Čistoće Zadar.

U Čistoći i u budućnosti namjeravaju radnike tražiti izvan granica, ali i motivirati mlađe uzraste za posao u ovoj tvrtki.

- Idemo u srednju strukovnu školu ponuditi i prezentirati firmu i ponuditi zainteresiranim učenicima stipendiju, drugim i trećim razredima srednje škole - kazao je direktor Krstičević.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • @sve_je_laž 18.09.2024.

    A šta tu možeš sa 1000 eura?

  • kajgotzg 18.09.2024.

    iz goreg u gore

  • nenno77 17.09.2024.

    kolika je plaća vozača u čistoći Zadar

Komentiraj...
Vidi sve komentare