To je to što me zanima!

Ministarstvo branitelja oglasilo se o optužnicama iz Srbije: Nedopustive su i neprihvatljive

Iz Ministarstva pozivaju Srbiju da, umjesto neutemeljenih optužnica protiv hrvatskih branitelja, napokon dostavi informacije gdje su naši nestali
Vidi originalni članak

Ministarstvo branitelja poručilo je kako smo opet svjedoci pokušaja negiranja obrambenog i oslobodilačkog karaktera Domovinskog rata dizanjem optužnica protiv hrvatskih branitelja i upornim inzistiranjem Srbije na univerzalnoj jurisdikciji, što je nedopustivo i neprihvatljivo.

POMOĆ S OBNOVOM Petrinja: Pokrenut projekt kako bi pomogli braniteljima

Iz Ministarstva su time u četvrtak reagirali na neslužbene informacije da je Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo optužnicu protiv četvorice umirovljenih časnika Hrvatske vojske, vojnih pilota, zbog navodnog ratnog zločina nad srpskim civilima tijekom vojno-redarstvene operacije Oluja.

POVODOM OBLJETNICE Milanović odlikovao vukovarske branitelje: 'Ovo je velika stvar za velike ljude. Hvala vam'

Ističemo da legitimnosti i legalnost naših vojno-redarstvenih operacija Bljeska i Oluje nitko ne može i ne smije dovesti u pitanje jer smo upravo tim oslobodilačkim operacijama vratili naš teritorij u ustavno-pravni poredak RH. Stoga u potpunosti odbacujemo ovakve i slične pokušaje narušavanja pravednog karaktera Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja, navode u priopćenju.

Srbiju pozivaju da, umjesto neutemeljenih optužnica protiv hrvatskih branitelja, napokon dostavi informacije gdje su naši nestali.

DOŠAO I GOTOVINA Milanović: Poginuli branitelji iz Pakoštana nisu zaboravljeni

To za nas najvažnije i najbolnije otvoreno pitanje i nadalje ostaje prioritetno u našim međudržavnim odnosima, koji se ovakvim sumanutim potezima dodatno pogoršavaju i narušavaju. Zaključno, puna potpora našim pilotima, braniteljima i čuvarima hrvatskog zračnog prostora, kao i svim hrvatskim braniteljima zahvaljujući kojima je Hrvatska neovisna i slobodna europska država, stoji u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kokoricko 19.05.2022.

    ministarstvo nek bolje suti a i branitelji su se iskazali

  • picuskin 19.05.2022.

    svatko plaća za sebe

  • i.hun 19.05.2022.

    Zato DORH odbacuje sve optužnice za ratni zločin koji su počinili srbi u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare