To je to što me zanima!

Milanović u Obrtničkoj komori: 'Nađite radnike koji će Zagreb pretvoriti u veliko gradilište!'

Čestitajući obljetnicu osnutka Obrtničke komore Zagreb svim obrtnicima, predsjednik Milanović je zaželio obrtnicima da nađu radnike koji će, kako je rekao, "Zagreb od kulisa pretvoriti u veliko gradilište"
Vidi originalni članak

Obrtnička komora Zagreb obilježila je u ponedjeljak 30 godina rada i dodijelila priznanja u povodu te obljetnice. Gradovi kojima su uručena priznanja su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Jastrebarsko.

Institucije koje su dobile priznanja su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo obrazovanja i znanosti, Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Gradska skupština Grada Zagreba, Županjska skupština Zagrebačke županije, turistička zajednica Grada Zagreba i turistička zajednica Zagrebačke županije.

Posebna priznanja dodijeljene su i strukovnim srednjim školama među kojima su Prehrambeno tehnološka škola u Zagrebu, Obrtnička škola za osobne usluge u Zagrebu, Srednja škola za modu i dizajn i Industrijsko strojarska škola u Zagrebu.

Priznanja su dodijeljene su i Obrtničkom učilištu u Zagrebu, Zagrebačkom Velesajmu i Zoološkom vrtu Grada Zagreba.

Na obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojner, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i predsjednik gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Čestitajući obljetnicu osnutka Obrtničke komore Zagreb svim obrtnicima, predsjednik Milanović je zaželio obrtnicima da nađu radnike koji će, kako je rekao, "Zagreb od kulisa pretvoriti u veliko gradilište", posebno zgrada i fasada u Donjem gradu koje su "u vrlo zapuštenom stanju i to već desetljećima".

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik Milanović istaknuo je da sve veći broj učenika upisuje strukovne i tehničke škole.

- To su neke vještine koje su u zapadnim ekonomijama dobro nagrađene i dobro plaćene. Za to nemam straha, ali za neke druge djelatnosti, kao što su usluge u ugostiteljstvu, problema će biti i dalje. Jako ćemo teško ubuduće moći računati na radnike iz zemalja koje su nam slične po jeziku, oni naprosto u Hrvatsku više neće dolaziti - rekao je.

Antun Trojner je rekao da je jedno od najvećih postignuća značajan upis učenika u strukovne srednje škole.

- Sada nam je zadaća osigurati radna mjesta za djecu koja su upisala strukovne škole i zainteresirati ih preko njihovih profesora i mentora da zavole svoja zanimanja - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • imaš alfa,beta,gama... 30.09.2024.

    Čudi me da nije vikao -"Okrečite Beograd,okrečite Beograd (film Balkanski špijun)

Komentiraj...
Vidi sve komentare