To je to što me zanima!

Milanović poručio: Naši vojnici neće sudjelovati u aktivnostima koje Hrvatsku guraju u rat

Milanović se u utorak odbio suglasiti sa sudjelovanjem pripadnika hrvatskih oružanih snaga u NATO-voj misiji sigurnosne pomoći i obuke Ukrajini (NSATU), rekavši da time štiti Hrvatsku od sukoba jer se ratu u Ukrajini „ne nazire kraj”
Vidi originalni članak

Jednostavno, dok sam ja Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik – hrvatski vojnici, dočasnici i časnici neće sudjelovati u aktivnostima koje Hrvatsku guraju u rat. Radilo se o jednom ili stotinu vojnika, ma gdje oni bili - radi se o izravno stožernoj potpori zaraćenoj strani koja nije članica NATO-a i to predstavlja izlazak iz okvira nacionalnog interesa Republike Hrvatske, napisao je na Facebooku Zoran Milanović.

On se u utorak odbio suglasiti sa sudjelovanjem pripadnika hrvatskih oružanih snaga u NATO-voj misiji sigurnosne pomoći i obuke Ukrajini (NSATU), rekavši da time štiti Hrvatsku od sukoba jer se ratu u Ukrajini „ne nazire kraj”. 

- Predanost Republike Hrvatske našim saveznicima u NATO-u ogleda se i u činjenici da sam dao suglasnost za povećanje sudjelovanja pripadnika OSRH u graničnim zemljama Saveza za gotovo 80 posto, s 300 na 520 pripadnika. Napominjem kako Hrvatska ima obavezu pomagati isključivo saveznicima i to svakodnevno radimo. Sve ostalo je uključivanje u rat, što nisam i neću dopustiti. Ja odgovaram isključivo hrvatskim ljudima, a ne Washingtonu i Bruxellesu- tako će i ostati - zaključio je.

Riječ je o NATO-voj aktivnosti za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini, dogovorenoj na sastanku na vrhu u Washingtonu u srpnju ove godine.

TOMISLAV KLAUŠKI 'Predsjednik države koju nije branio'. Dokad će to služiti kao argument u političkoj svađi?

Misija će se sastojati od oko 700 pripadnika iz NATO članica i njihovih partnerskih država, a cijela operacija koordinirat će se u njemačkom Wiesbadenu, stoji na stranicama tog saveza. Njome bi se trebala koordinirati isporuka naoružanja u Ukrajinu i uvježbavanje ukrajinskih vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • 67 03.10.2024.

    Dok van se mladi ukrajinci vozikaju u skupim automobilima vi ce re slati svoju djecu u rat ma super

  • nedam se 02.10.2024.

    Tako je. Tko želi nek.ide kao dragovoljac . Točka!

  • ferata 02.10.2024.

    podrška predsjedniku... anemični bi se kurčio preko sirotinje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare