To je to što me zanima!

Milanović o Butkoviću: 'Gadljivo je čitati kako oni s iskaznicom HDZ-a mogu sve što hoće...'

Ovo je najkorumpiranija vlada u povijesti Hrvatske i dok Plenković govori o borbi protiv korupcije, gledamo razmjenu srdačnih poruka između njegove državne tajnice Rimac i ministra Butkovića, kaže Milanović
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković poručio je u petak na predizbornom skupu u Domu kulture u Novom Vinodolskom kako je HDZ jamac svekolike stabilnosti, prosperitetnog razvoja i kvalitete života. Novinari su Butkovića, između ostalog, pitali za poruke koje je, prema pisanju medija, razmjenjivao s Josipom Rimac, a prema kojima je Rimac lobirala da se u Institut IGH, tvrtku koja posluje s državom, zaposli sin njezine prijateljice. 

NOVA AFERA? Butković: 'Ne sjećam se poruka s Rimac. Možda su fabricirane'

- Ne sjećam se poruka što mi se stavljaju na teret da sam ih razmjenjivao s Josipom Pleslić ex. Rimac, da sam na njezinu inicijativu pogodovao u zapošljavanju mladog inženjera u jednoj privatnoj tvrtki. Bilo je to prije punih pet godina i tih se poruka ne sjećam. Možda su i fabricirane - izjavio je Butković novinarima.

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je sve u subotu ujutro. 

KOMENTIRAO KORUPTIVNE SLUČAJEVE Damir Habijan o porukama Butkovića i Rimac: 'Neki odlučuju igrati na prljav način'

- Ovo je najkorumpiranija vlada u povijesti Hrvatske i dok Plenković govori o borbi protiv korupcije, gledamo razmjenu srdačnih poruka između njegove državne tajnice Josipe Rimac i njegovog ministra Olega Butkovića. 'Živio HDZ' piše Josipa Rimac sretna zbog još jednog stranačkog uhljebljivanja. Gadljivo je čitati kako su još jednom pokazali da oni s HDZ-ovim stranačkim iskaznicama mogu sve što hoće, a svim drugima što ostane ili neka idu van iz države - komentirao je Milanović pa dodao:

- Tako je vjerni Oleg, na zamolbu Josipe ugurao još jednog sina još jedne prijateljice u tvrtku koja posluje s državom. Danas se vjerni Oleg ničega ne sjeća, vjerojatno se kao ni Turudić ne sjeća da uopće poznaje Josipu Rimac. Sve se to događalo pod pokroviteljstvom AP-a i HDZ-a. Ono što je za pošten narod korupcija, za HDZ je svakodnevni obrazac ponašanja. Sad je potpuno jasno zašto je Butković glasao za Turudića - on njemu glas, ovaj njemu oprost od kaznenog progona. Sve znate! Iz petnih žila, s lažnim osmjesima se trude ostati na vlasti, jer bez države koju mogu pljačkati oni ne postoje. Baš zato 17.4. treba izaći na izbore. Rijeke pravde dolaze.

'Pripisuje mi se'

Osim što je Butković u petak rekao da su poruke možda 'fabricirane', osvrnuo se i na Milanovića.

- Mislim da je motivacija da mi se to upravo sada pripisuje u tome što naši politički suparnici, naši politički protivnici - na čelu s Milanovićem, a što je sve protuustavno - ne stoje osobito. Ako tu nešto sada ne naprave, mislim na osmu izbornu jedinicu, gdje su i Rijeka i Istra, da će sigurno izgubiti izbore, premda smo mi ovdje, doduše, uvijek dosad prolazili teško i tvrdo - rekao je Butković.

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • hercegovac katolik lopina 07.04.2024.

    Poslje jednih i drugih hr bude veliki golf teren ko radi taj bude uhapsen.ista banda koja 30 godina ljepo zivi i prodaje nam muda pod bubrege

  • Aurora2 07.04.2024.

    Ti nemaš iskaznicu HDZ-a ipak ti je vidim sve dozvoljeno  bez sankcija  kršiš ustav , vrijeđaš sve tko god nešto protiv  tebe kaže ili kao proklinjanje djece suca koji se usudio osuditi tebi bliskog suradnika ,zašto ti misliš da je tebi dozvoljeno ono što drugome spočitavaš , zašto se toliko bojiš Turudića kada si pošten kako sam za  sebe govoriš ,ili  si samo  napirio previše svoj balon nepogrešive osobe i  sada se  bojiš kako ga Turudić ne bi probušio

  • HerojTito5 06.04.2024.

    više mi je neugodno čitat kako zoka svaki dan mete podove s HDZ-ovcima

Komentiraj...
Vidi sve komentare