To je to što me zanima!

U 2013. potrošeno 148 milijuna iz zalihe, za referendum 26 mil.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vlada RH će na današnjoj sjednici dati suglasnost na odluku o odabiru savjetnika za pronalaženje investitora u hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun
Vidi originalni članak

Prva ovogodišnja sjednica Vlade RH donijet će nove nazive radnih mjesta i koeficijente poslova u državnoj službi, ali i nova radna mjesta, poput zamjenika savjetnika premijera, koji će imati plaću oko 10.000 kuna.

Odabrali savjetnika za pronalaženje investitora u Brijune

Vlada je odabrala i savjetnika za pronalaženje investitora za hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun. 

Najpovoljnija je ponuda Zajednice ponuditelja Horwath i Horwath Consulting d.o.o. iz Zagreba i Raiffeisen Centrobanke iz Beča, koja je ponudila cijenu od 6.525 milijuna kuna bez PDV-a. Ovim projektom planiraju se veliki zahvati na infrastrukturi uz kompletan redizajn turističke ponude i popratnih sadržaja, a njegova vrijednost procijenjena je na od 1,5 do 2 milijarde kuna. 

Ministar Mihael Zmajlović kazao je da su unaprijed postavljeni visoki uvjeti zaštite okoliša i prirode.

- Dvije godine je prošlo, ne želim požurivati, ali moram požurivati. Dakle, želim požurivati - dometnuo je premijer Milanović.

Ugostiteljski dio Brijuna ide u koncesiju

Zmajlović je potom objasnio da je plan da na jesen imamo prijedlog investitora i da budemo pred sklapanjem ugovora.

- Ukratko, ugostiteljski i hotelijerski dio Brijuna, ne nacionalni park, ide u koncesiju i komercijalnu namjenu da se tamo konačno naprave hoteli čiji standard će biti iznad vremena konferencije nesvrstanih prije 60 godina ili čak i prije toga. Ti hoteli su na razini Austro-Ugarske. To godinama stagnira - kazao je Milanović.

Milanović: Na Brijunima je mjesto svjetskom vrhu

Kazao je da se Vlada za ovo dvije godine pripremala, iako priznaje da se možda moglo i brže.

- Zašto u 20 godina Hrvatske države, jer ništa nije stajalo na putu, tamo nisu izrasli vrhunski hoteli? To je pitanje za 'Milijunaša'. Nadam se da ćemo u ove dvije godine na Brijune dovesti ono što im pripada, a to je vrhunska svjetska hotelska ponuda, ali baš vrhunsku. Tamo je mjesto svjetskom vrhu - zaključio je Milanović.

Na referendum je potrošeno 26 milijuna kuna

Što se tiče proračunske zalihe u 2013., potrošeno je do studenoga 148,2 milijuna kuna, preostaje još 47,3 milijuna.

- Od potrošenog, najviše je otišlo za sudske sporove, presude i rente - 85 milijuna, za referendum 26 milijuna, a sve ostalo 36 milijuna - tu ulazi arbitraža Ministarstva vanjskih poslova, pomoć Vukovaru, ministarstvu kulture, za Hinu, zrakoplove...- analizirao je ministar financija Slavko Linić.

HERA će višak od 37.897.092 kuna uplatiti u proračun

Vlada danas također potvrđuje da Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA), višak svojih prihoda od nemalih 37.897.092 kuna namaknut kroz 2012. godinu, uplati u državni proračun, a prema Zakonu o energetskoj djelatnosti.

Ministarstvu vanjskih i europskih poslova odobrit će se iz proračunskih zaliha oko 30.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • AntoOpačak 04.01.2014.

    I Sanader j išo po savjete u Rajfazen, vidi ga dokle je doguro,. Što nema ništa ono JAVNO ko da više .Majku mu , jesmo mi blentav narod. Imamo a neznamo , Nemamo a trošimo.nije čudo što nas šačica Drugova handr--- u mozak.

  • Yassa 03.01.2014.

    uzmite milana vidovitog da vam riješi probleme i onako ga neplaćate iz svog džepa

  • MI-MA 03.01.2014.

    Vjerovatno naš VELIKI stručnjak u ugostiteljstvu Štrok ima najviše šanse da to dobije, a kao razlog tome je LINIĆ. Sjetite se njegova poslovnog uspjeha u Dubrovnik gdje mu je Linić omogućio kupnju najboljeg hotela za BAGATELA. Nitko za to do sada nije odgovarao, a vjerovatno je i za to kriv Sanader.

Komentiraj...
Vidi sve komentare