To je to što me zanima!

MET: Nismo u vlasništvu MOL-a, naše sjedište je u Švicarskoj...

MET Croatia Energy Trade d.o.o. u stopostotnom je vlasništvu švicarske MET Grupe sa sjedištem u Baaru. 90% vlasništva MET Grupe drže zaposlenici, odnosno menadžment udružen u investicijsku platformu...
Vidi originalni članak

MET Croatia Energy Trade d.o.o. reagirao je na navode naših tekstova da je tvrtka u mađarskom, odnosno MOL-ovu vlasništvu. MET smo spominjali u četiri teksta oko trgovine plinom nakon što je Gradska plinara Zagreb - Opskrba izgubila na javnom natječaju opskrbu plinom u javnoj usluzi Zagrepčana. 
"U sva četiri slučaja radi se o netočnim informacijama bez prave utemeljenosti u stvarnosti. Naime, MET Croatia Energy Trade d.o.o. na kojeg se sve rečenice referiraju, u stopostotnom je vlasništvu švicarske MET Grupe sa sjedištem u Baaru. 90% vlasništva MET Grupe drže zaposlenici, odnosno menadžment udružen u investicijsku platformu MET Capital Partners AG. Preostalih 10% drži Keppel Infrastruktura, podružnica korporacije Keppel. Ovakva vlasnička struktura čini MET Grupu, a tako i MET Croatia Energy Trade, jednom od svega nekolicine energetskih tvrtki koja je u potpunosti neovisna te pod većinskim upravljanjem zaposlenika" stoji u reagiranju MET Croatia Energy Trade d.o.o." stoji u zahtjevu za ispravak informacija koji sukladno zakonu objavljujemo. 


 

Idi na 24sata