To je to što me zanima!

Meksiko sve bliže legalizaciji marihuane u rekreativne svrhe

Prijedlog zakona, koji je podržala administracija predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, označava veliku promjenu u zemlji koja je godinama bila ugrožena nasiljem između različitih narko-kartela
Vidi originalni članak

Meksički donji dom Kongresa usvojio je zakon kojim bi se kanabis legalizirao za rekreativnu, medicinsku i naučnu upotrebu što bi moglo dovesti do stvaranja jednog od najvećih svjetskih tržišta za tu biljku, prenosi New York Post.

Prijedlog zakona, koji je podržala administracija predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, označava veliku promjenu u zemlji koja je godinama bila ugrožena nasiljem između različitih narko-kartela.

IMAO IMPROVIZIRANI LABORATORIJ Kod Opatije: Muškarac(40) krao struju za kućni uzgoj marihuane

Poslanici su u srijedu zakon usvojili sa 316 glasova za i 127 protiv. Sada se čeka odluka Senata koji bi trebao razmotriti, i u konačnici odobriti zakon. 

Ako se ovaj zakon odbori, u Meksiku bi se dozvolio uzgoj, obrada, prodaja, istraživanje i izvoz ili uvoz marihuane. Samo ljudi stariji od 18 godina i uz dozvolu, mogli bi uzgajati, nositi sa sobom ili konzumirati marihuanu i njene derivate.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Franco 21.03.2021.

    Kartelima dolazi kraj i Mexico ce postat sigurna drzava

  • žkime 11.03.2021.

    sta ce,trcat i pusit.

  • MakaveliTheDon 11.03.2021.

    Bar ce smanjit krimi milje 😁 Nesto ce to sigurno malo poboljsat stanje. Tako i kod nas treba 😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare