To je to što me zanima!

Medika obustavila isporuke lijekova: 'Beroš se ni ne javlja'

Vladajući ne nude nikakvo rješenje, ministar zdravstva Vili Beroš više se ni ne javlja na telefon, kaže direktor Medike i upozorava da je samo dug prema njima veći od 2 milijarde kuna
Vidi originalni članak

Medika je u utorak obustavila isporuku lijekova i medicinskog materijala svim bolnicama, osim onoj u Lovranu. Potvrdio je to za Novi list direktor Medike Jasminko Herceg.

– S obzirom na to da iz Vlade nema nikakvog odgovora , čak ni najave razgovora na naša upozorenja mi smo odlučili da od danas nijedna kutija lijeka neće otići ni u jednu bolnicu koja ne poštuje zakonske rokove plaćanja od 60 dana, a to su sve bolnice u Hrvatskoj osim one u Lovranu - rekao je Herceg.

ALARMANTNI APEL HUP: 'Zbog dugovanja države doći će do nestašice lijekova'

Kaže da je dug prema njima narastao na više od dvije milijarde kuna te da su u ovom kvartalu isporučili robu vrijednu oko milijardu kuna, a plaćeno im je najviše 100 milijuna.

-  Vladajući ne nude nikakvo rješenje, ministar zdravstva Vili Beroš više se ni ne javlja na telefon - rekao je.

Kaže kako Vlada na ovaj način ugrožava i poslovanje kompanije te isplatu obveza prema državi i plaća te da nisu imali druge, jer nemaju informacija kad će se problem početi rješavati.

ZALIHE SVE TANJE Bolnice na rubu sloma: Lijekova imamo samo do kraja tjedna

Ovog mjeseca je stiglo upozorenje da će dug narasti na 6,5 milijardi kuna. Cijeli je problem krajem prošle godine privremeno primiren sa 2,4 milijarde proračunskih kuna za plaćanja veledrogerijama.

Premijer Plenković u Osijeku je potvrdio da će se ministar Beroš sastati s predstavnicima veledrogerija te će im u idućim danima isplatiti određena sredstva.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • x00x 30.03.2021.

    umjestod a radi on posvudusa na presicama

  • x00x 30.03.2021.

    koliko se placa arena???

  • x00x 30.03.2021.

    moze jedan crtez vilija s plastem heroja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare