Drugi dan petog festivala Chill&Grill koji se sljedećih deset dana održava na zagrebačkom Jarunu, na prostranoj livadi između pizzerije Dalmatino i košarkaškog igrališta u blizini prvog ulaza s Horvaćanske, uz dobru glazbu i osvježenje uz piće otvorio je naš poznati chef Marko Palfi na cooking stageu sa svojim sendvičem s lungićem i gljivama. Objasnio nam je važnost pripreme mesa prije samog pečenja.
- Meso se mora temperirati i očistiti od žilica prije nego se stavi na grill. Marinada od maslinovog ulja i začina neizostavan je korak u pripremi, a nakon pečenja se meso mora ‘odmoriti’ - kaže. Dodaje da je tajna prženja luka upravo u mirisu - on mora biti slatkast, onda je tek luk spreman za dodavanje ostalih sastojaka.
Palfi je zatim gljive nasjeckao na kockice koje će kasnije poslužiti kao gusti umak u sendviču u kombinaciji s timijanom i češnjakom.
Stapke je ovoga puta izostavio, ali je naglasio kako se mogu iskoristiti kasnije za druga jela. Dok se baguette pekao, Marko je objasnio da je u kuhanju zapravo najvažnija hrabrost. U "kontrolu" i na degustaciju došao mu je još jedan sudionik festivala, burger majstor Renmen.
Na štandu Vino za gospodu pila su se najbolja vina. Mnogi su se osvježili u baru s najfinijim koktelima koji su savršeni za vruće ljetne dane, a uz takvu odličnu ponudu, posjetitelji su se zabavili i uz bend ‘All stars’ i DJ Sinke Fresh koji su uz energičan nastup održavali odličnu atmosferu.
Festival na Malom Jezeru traje do sljedeće nedjelje, 4.7. stoga su svi pozvani da dođu i uživaju u super glazbi, odličnoj klopi, cugi i delicijama poznatih chefova i vrhunskoj hrani poznatih zagrebačkih restorana, ali i onih iz cijele zemlje, nakon kojih se jedino mogu polizati prsti.
Najava za vikend - u subotu Sunnysiders, u nedjelju Soul Shadows
Duboka hladovina i odlična gastro ponuda restorana uz live svirku, pravi je mamac za dobar provod ovog vikenda. Dovoljno je pogledati detaljan program koji se nudi u subotu i nedjelju. Zabave, klope i cuge neće nedostajati, a tu je i osvježenje od velikih vrućina u ugodnom hladu uz jezero. Svakako naredna dva dana ne propustite dva sjajna koncerta - u subotu Sunnysiderse, a u nedjelju Soul Shadowse.
Na jučerašnjem otvaranju, direktor 24sata, Goran Gavranović kazao je da nakon što je ove godine Chill&Grill obišao Zagreb, Osijek, Rijeku i Split, gdje su se pripremili privatni roštilj partyji za čitatelje 24sata, sada je vrijeme za pravi Chill&Grill party na Jarunu. Ovo će biti i najdulji Chill&Grill festival koji će ukupno trajati 11 dana uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Istaknuo je da svi oni koji nisu u prilici doći na Chill&Grill, mogu pratiti izravna video javljanja putem weba, na Facebook stranicama 24sata i missGastro, dok JoomBoos Youtuberi prenose svoju priču o festivalu kojeg rado posjećuju sve generacije.
El Toro, Maredo, Wok by Matija
Chill&Grill i ove godine dovodi neke od najboljih hrvatskih chefova, pa će posjetitelji uživati u ukusnim delicijama iz El Tora, Maredo grilla, Wok by Matije, BBQ Hot Yarda...
Ponedjeljak uz našu reprezentaciju
U ponedjeljak vas na Jarunu uz sve ovo čeka i organizirano gledanje tekme Hrvatska - Španjolska od 18 sati na velikim ekranima (3 plazme od 195 cm), uz happy hour na šankovima.