To je to što me zanima!

Mario Korade: Dao bih svoj život za žrtve svog oca...

Mario Korade (19) spreman je prihvatiti istinu i suočiti se s obiteljima žrtava koje je ubio njegov otac. Kaže da nije bahati nasilnik i da mu je žao
Vidi originalni članak

Da mogu vrijeme vratiti unazad, dao bih svoj život kako bih spriječio sve ono zlo koje se dogodilo, progovorio je, prvi put nakon stravičnih ubojstava Ivana Koradea (44), njegov sin Mario (19) koji živi u Velikoj Veterničkoj kraj Zlatara.
- Nemam dokaz da je on ubio petero ljudi, ali očito moram prihvatiti istinu. Boljelo bi svakoga da mu otac to napravi, pa tako boli i mene - priznaje Mario Korade.
- Ako je sve to napravio, bio je bolesna osoba. Trebao se liječiti... Teško mi je, ne mogu vjerovati... - isprekidano je pričao Mario.
- Bez obzira na sve, ne bih htio da se zaborave njegove ratne zasluge. Tu je zadužio državu, a s druge strane, ako je sve ove ljude ubio, onda je tu državu osramotio - tiho je rekao Mario. Kaže da pati i da ima grižnju savjesti, ali je spreman suočiti se s ljudima i sa stvarnošću.
- Teško to proživljavam. Nikome od žrtava ja nisam ništa napravio. Užasno mi je teško i zbog policajca Marija Kusanića. Znam da njegova žena čeka bebu. Nisam ja htio da se to dogodi. Toj ženi i tom djetetu želim svu sreću ovoga svijeta. Teško mi je, ali ne mogu mene kriviti, ako je to moj otac napravio... - zavapio je za oprostom Mario Korade. Kaže da on i majka teško žive.
- Životarimo, snalazimo se, ne pitajte... Nitko nam ne pomaže. Mama i ja smo potpuno sami... - gorko se nasmiješio Mario.

TEŠKO JE SADA NASTAVITI ŽIVJETI S PREZIMENOM KORADE
Ljudi se ne trebaju bojati mene jer ja se bojim ljudi. Bojim se osvete, priznaje Mario.
- Teško ću živjeti s prezimenom koje nosim, ali moram nastaviti dalje. Teško je hodati po gradu kad su sve oči uprte u mene, ali život ide dalje, a ja ga želim mirno proživjeti. Iz nasilja ne proizlazi nikakvo dobro, mislim da ja to najbolje znam. Samo bih htio da ne moram nositi tuđi križ.
No Ivan Korade za mene je ipak moj otac... - zaključio je Mario.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • audrey 20.11.2008.

    a janje malo slatko.......ma koga on misli zavarati...samo kad progovori vidis odmah kakav je......a i dovoljno smo vec culi o njemu od medija i policije da bi itko vjerovao u njegovo *zaljenje*

  • adisone 20.11.2008.

    samo mogu rec kruska pod krusku pada,ako im je žao neka prodaju onu vilu pa pomognu gospodi to je minimalno sto mogu uradit ,rijeci ne cine dijela

  • hogarko 20.11.2008.

    A pa jebiga svatko ima pravo na pokajanje,ako se kaje ljudski jei Božji oprostit mu,jer teško je živit s onim šta mu je ćaća napravio,a ne ispalit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare