To je to što me zanima!

Mario Banožić nije na vrijeme podnio imovinsku karticu, ali povjerenstvo ga neće kazniti

U postupku koji je vođen protiv bivšeg ministra utvrđeno je kako Banožić zaista nije u roku podnio imovinsku karticu, što je prema Zakonu nakon prestanka obnašanja dužnosti morao napraviti
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je u petak odluku da neće kazniti bivšeg ministra obrane Maria Banožića jer nije na vrijeme podnio imovinsku karticu, nakon prestanka obnašanja dužnosti ministra. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predmet protiv Banožića otvoren je, objašnjeno je na sjednici, slijedom medijskih natpisa vezanih za nepodnošenje imovinske kartice i to nakon prestanka obnašanja dužnosti. U postupku koji je vođen protiv bivšeg ministra utvrđeno je kako Banožić zaista nije u roku podnio imovinsku karticu, što je prema Zakonu nakon prestanka obnašanja dužnosti morao napraviti. 

Na poziv Povjerenstva, Banožić se očitovao i rekao da je zbog posljedica prometne nesreće bio hospitaliziran u KBC-u Osijek, naveo je da je zadobio teške tjelesne ozlijede, što je uključivalo i teške ozlijede glave. Bivši ministar je u svom očitovanju također naveo da zbog težine ozljeda nije mogao izvršiti svoju obvezu ispunjavanja imovinske kartice. 

EKSKLUZIVNO NEVJEROJATNO Skoro godinu dana od Banožićeve nesreće odgođena je nova rasprava!

Naveo je između ostalog i da je tijekom liječenja uzimao lijek, koji zbog svog djelovanja predstavlja zapreku u normalnom funkcioniranju. Banožić je rekao i kako je razlog kašnjenja podnošenja imovinske kartice od 13 dana nije bila samo fizička nesposobnost, već i ne mogućnost normalnog funkcioniranja. 

- Smatram da su činjenice i zakašnjenje od 13 dana ne može tretirati kao povreda jer se dužnosnik našao u situaciji da nije mogao u roku podnijeti imovinsku karticu. To su olakotne okolnosti, otegotna je činjenica da smo protiv ovog obveznika utvrđivali već povrede Zakona - rekla je Aleksandra Jozić-Ileković, predsjednica Povjerenstva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

DOZNAJEMO! Odbili Banožićev manevar! Htio da mišljenje centra za forenziku i nalaz vještaka ne bude dokaz

Predložila je da se u odnosu na dužnosnika Maria Banožića u ovom predmetu nema povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa, što je i glasovima većine članova Povjerenstva i usvojeno. 

Treba reći i da je član Povjerenstva Igor Lukač predložio da Povjerenstvo donese rješenje kojim će obustaviti postupak protiv Banožića zbog 'više sile', točnije prometne nesreće. To u konačnici nije prihvaćeno. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • kormilar 18.10.2024.

    Vrijeme je da hrvatski narod konačno shvati da su mu lopovi prigrabili vlast u RH!

  • liliZG2.0 18.10.2024.

    zbog ovoga mladi ljudi nam iseljavaju , ne niskih plaća, niske plaće bi još i preživjeli , ali ova "pravda" samo za neke izluđuje čovjeka.

  • PT Hrvat 18.10.2024.

    papak

Komentiraj...
Vidi sve komentare