To je to što me zanima!

Marine Le Pen: 'Macronova situacija je neodrživa, a naša pobjeda je samo odgođena'

Projekcije anketara temeljene na prvim rezultatima pokazale su da je RN na trećem mjestu, iza lijeve koalicije Novog narodnog fronta (NFP) i Macronovog centrističkog bloka, iako je vodio u anketama uoči nedjeljnih izbora
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nalazi se u 'neodrživoj' situaciji', rekla je u nedjelju Marine Le Pen iz francuske krajnje desne stranke Nacionalno okupljanje (RN), nakon što je prema izbornim anketama ljevičarski savez neočekivano na izborima osvojio najviše mandata u parlamentu.

IZBORI U FRANCUSKOJ Macron istražuje opcije nakon iznenađujućih izbornih rezultata

Projekcije anketara temeljene na prvim rezultatima pokazale su da je RN na trećem mjestu, iza lijeve koalicije Novog narodnog fronta (NFP) i Macronovog centrističkog bloka, iako je vodio u anketama uoči nedjeljnih izbora.

Međutim, Le Pen je rekla da je RN izgubio samo zbog taktičkog dogovora između NFP-a i Macronovog tabora.

- Naša pobjeda je samo odgođena - rekla je Le Pen za TF1 TV.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • kajgotzg 08.07.2024.

    ..leve iti - ne

  • dobralubenicaMeloni 08.07.2024.

    Le Pen je previše isključiva kad su u pitanju ostale stranke u Francuskoj. Tako se ne pobjeđuje na izborima.

  • ptah 08.07.2024.

    polako, oni imaju vremena, svi njihovi protivnici su sad ispucali sve što su imali, sad svi znaj uda su za vlast spremni u krevet ući sa bilo kime. a le penova može početi uživati, 2 put više zastupnika bi mogla imati, to je već nešto. jedini tko se treba početi znojiti je macron. i njegova bankarska hunta koja ga je i dovela na vlast. i dalje će migranti paliti sve pred sobom, i dalje će francuski reprezentativci navijati za alžir, maroko... kao i do sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare