To je to što me zanima!

Strava u BiH: Maloljetnik nožem ubio policajca, a drugog je teško ozlijedio! Na ulicama duge cijevi

Maloljetnik je napao policijsku stanicu i ubio policajca, a drugog je teško ozlijedio, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović. Napadača su uhitili
Vidi originalni članak

U Bosanskoj Krupi u četvrtak navečer napadnuta je policijska postaja prilikom čega je ubijen policajac, javlja Klix.ba. Maloljetnik je napao policijsku stanicu i ubio policajca. Napad je počinio nožem, a još jedan policajac je zadobio teške ozljede, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović. Napadač je uhićen.

Pogledajte video

Na ulicama duge cijevi

Kako prenose BiH mediji, liječnici se bore za život ranjenog policajca u bolnici 'Dr. Irfan Ljubijankić' u Bihaću. Drugi je policajac umro na putu prema bolnici. Na ulicama su policajci s dugim cijevima. Još nije jasno što se dogodilo i hoće li se napad okarakterizirati kao čin terorizma. Ubijeni policajac je iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak izjavio je za BHRT da je od ministra unutarnjih poslova USK saznao da je napadač 14-godišnjak. Premijer USK rekao je da će zajedno s ministrom unutarnjih poslova i ravnateljem policije donijeti sve odluke noćas ili rano ujutro kad će objaviti detalje ovog tragičnog slučaja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • T'jt-šmznm 25.10.2024.

    Terorizam nemože nikada biti ako balijica kolje svoje balijice…

  • cm21 25.10.2024.

    Na ulicama cijevi...duge cijevi hahhahaahah

  • jura4987 25.10.2024.

    Neki jači policajci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare