To je to što me zanima!

Majka troje djece iz Zagreba osuđena, preko Fejsa prodala cvijeće za 50 eura: 'Žao mi je'

Zagrepčanka ima mjesečnu plaću od 670 eura, a priznala je sve što joj se stavlja na teret. Htjela je, kako kaže, popraviti kućni budžet...
Vidi originalni članak

Općinski prekršajni sud u Zagrebu proglasio je krivom Zagrepčanku (49) i osudio ju jer je na Facebooku prodala cvjetni aranžman za 50 eura.

VOZAČKA MU ISTEKLA JOŠ 2018. Mrtav pijan izazvao sudar u Vrbovskom. Testirali ga i šok. Napuhao čak 4,07 promila!

Kako piše u presudi, žena je krajem listopada 2023. kao fizička osoba obavljala djelatnost trgovine na malo preko pošte ili interneta, a djelatnost nije registrirala kod nadležnog tijela. Putem aplikacije Facebook Marketplace na prodaju je nudila različite cvjetne aranžmane. Narudžbe je zaprimila u inbox, a naručeni proizvod osobno je uručila kupcu na dogovorenoj adresi. Kupac joj je platio gotovinom, a prodala je jedan cvjetni aranžman za groblje. Time je, kako navode, konkretno ostvarila imovinsku korist u iznosu od 50 eura. 

Majka troje djece ima mjesečnu plaću od 670 eura, a priznala je sve što joj se stavlja na teret. Htjela je, kako kaže, popraviti kućni budžet. 

- Iskreno mi je žao zbog svega i molim sud da bude blag kod kazne jer ja dosad nikad nisam prekršajno kažnjavana - rekla je na sudu. 

Sutkinja ju je osudila na novčanu kaznu od 150 eura te se od nje oduzima imovinska korist u iznosu od 50 eura, a koja će se uplatiti u korist državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Okrivljenica je u cijelosti oslobođena plaćanja naknade troškova prekršajnog postupka jer bi s obzirom na visinu njezinih prihoda, bilo dovedeno u pitanje njezino uzdržavanje.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • vilim1234 21.08.2024.

    tako su i Medi zabranili da zalaje

  • vilim1234 21.08.2024.

    AP ove institucije samo rade svoj posao,a i onako to nema veze s HDZ om

  • stari mudrac 20.08.2024.

    Plenkoviću, čitaš li novine ikad? Ili te se ne prima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare