To je to što me zanima!

Majka koja je ostavila svoju kćer (4) samu na ulici puštena je iz pritvora nakon četiri dana

Majka iz New Yorka koja je po hladnom vremenu napustila svoju četverogodišnju kćer na ulici u subotu kasno navečer, završila je u pritvoru, ali je ubrzo bila puštena na slobodu
Vidi originalni članak

Sadeekah Abdul Salaam (32) uhićena je u ponedjeljak, dva dana nakon što je kćer ostavila samu na gradskim ulicama New Yorka. Djevojčica je tada nosila samo džemper na temperaturi od 4° C stupnjeva, a išla je za mamom koja je odlazila u sklonište za beskućnike.

ZNANSTVENICI UPOZORILI Nakon rekordnog pada moguć je rast globalnih emisija CO2

Policajci su pokupili Sidayu malo iza ponoći u nedjelju ujutro nakon što su je primijetili kako sama luta na uglu Istočne ulice 156 i avenije Prospect.

Salaam je odbila odgovoriti na pitanja zašto je napustila kćer dok je napuštala kazneni sud u Bronxu, nakon što je puštena na slobodu.

- Razgovarat ćemo s vama na sudu, molim vas poštujte to - rekla je fotografu Daily Maila dok su je puštali iz lisica i šetali iz zgrade.

Njezina kći Sidaya odvedena je u zaštitu djece u Upravu za dječje službe i neće imati kontakt s majkom tijekom slučaja, rekao je sud u srijedu. Nakon što su je policajci pokupili, djevojčica je odvedena u bolnice NYC Health i Hospitals/Lincoln, gdje je procjena pokazala da je dobrog tjelesnog zdravlja.

VIDEO: NISU SE DRŽALI MJERA Doktor Srića: Vjerujem da su svi htjeli odati počast Bandiću, ali rezultate ovoga ćemo tek vidjeti

Sidaya je mogla reći policajcima svoje ime, ali policajci nisu imali podataka o njezinoj obitelji. Njujorška policija je u nedjelju objavila potresne nadzorne snimke trenutka kada je Salaam napustila djevojčicu, pošto su tražili dodatne informacije.

Policajci nisu bili sigurni je li žena koja se udaljavala od nje poznavala Sidayu, ali u ponedjeljak je potvrdila da je to bila njezina majka Salaam.

Mučni videozapis pokazuje djevojčicu kako hoda malo iza svoje majke. U jednom se trenutku Salaam okrene i pogleda u djevojčicu, ali onda odlazi prije nego što ju je djevojčica imala priliku sustići.

Sidaya je na hladnom vremenu nosila samo džemper bez jakne, trenirku i kišne čizme. Snimka je također pokazala Sidayu na ulici desetak minuta prije nego što su je policajci primijetili u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

SPEKTAKULARNI VIDEO Raketa tvrtke SpaceX uspješno uzletjela, a onda eksplodirala

Salaam je na kraju optužena za napuštanje djeteta, postupanje na način koji šteti djetetu i nepromišljeno ugrožavanje, navodi New York Daily News.

Sljedeći nastup na sudu bit će joj 22. travnja. No, nije jasno je li se Salaam izjasnila o krivnji ili je zatražila od odvjetnika da komentira navode, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Borac protiv Prehlade 04.03.2021.

    Glasačica Joea Bidena. Prepoznajem i preko fotografije 🤡

  • sara134 04.03.2021.

    ...bezosjećajni prema drugima* Ili: “bez ljubavi prema članovima obitelji” 2.Timoteju 3:3

  • Forrest Gump 04.03.2021.

    prvo što vidim u ovoj priči je majka zavijena u šal, tradicionalno pokrivene glave kao izraz muslimanske vjere, dakle očito naglašava kako je praktična vjernica... i onda se pitam odakle joj obraza zavit glavu u vjeru, skrivat se iza svih svetosti i uzoritosti koje treba nosit pripadnost vjeri, a biti ovakvo zlo od žene??? kako, zašto??? i da se razumijemo, da u startu skrešem krila šovinistima, uopće mi nije bitno što je to slučajno žena s muslimanskim obilježjima, jer imamo ih takvih u svim vjerama... meni je strašno što se ideš dičit i isticat vjerom, a onda pljunut toj vjeri najmasniji hračak u usta svojim činom nečovjeka!!! svaka vjera bi trebala prvenstveno djelovati EDUKATIVNO i kroz misna obraćanja obrazovati svoje stado i oblikovati ga u zajednicu na primjer uzora svima ostalima... tko toga ne može biti svjestan ili tome discipliniran - IZOPĆITE GA! sramoti vas, baca ljagu jer pod samoreklamom vjernika odaje dojam da ste svi takvi, da mu to tolerirate i da ima vjernički blagoslov biti NEČOVJEK! ogradite se od takvoga, skinite mu vjersko "ordenje" i moć kukavičjeg skrivanja u zajednici kojoj ne pripada... to je moja vizija kako vjerska zajednica treba reagirat u ovakvim situacijama! a da ne kažem da bi se ta zajednica PRVA sad trebala pobrinuti za to dijete i pružiti mu toplinu, ljubav i sigurnost koju nije ova vlastita (ne)majka!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare