Pjenušac sa komadićima 24- karatnog zlata napravila je Mirjana Zelenika, a za njim su ludi bogataši u Dubaiju, Japanu, Kini... Pripisuju mu se ljekovita svojstva.
|
Foto: PIXSELL
Miriše na kaugume, a prodaje se u slastičarnici Valentinio u Tisnom. Izmislila su ga vlasnici braća Admir i Ibi Adili. Na ideju su došli nakon što su vidjeli mlađe članove obitelji kako stalno "vise" na Facebooku pa su ga tako i nazvali, a i obojali.
|
Foto: PIXSELL
Alma Cvjetković iz Istre bavi se uzgojem puževa pa se dosjetila kako bi od njih mogla napraviti kobasicu s puževima.m Inače, puževe prodaje pripremljene na razne načine, npr. puževi sa začinskim
maslacem punjenim u puževe kućice.
|
Foto: PIXSELL
<span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">Miroslav Zakarija poskoke je ubacivao </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">u lozovaču, no kakvog je okusa njegov </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">proizvod nitko ne zna jer nitko se </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">nije usudio kušati. Iako atraktivan, </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">njegov je biznis brzo odumro. Inspekcija mu je zabranila da radi rakiju jer su </span><font face="tahoma, arial, helvetica, sans-serif"><span style="font-size: 12px;">poskoci zaštićena vrsta.</span></font>
|
Foto: PIXSELL
Obiteljsko gospodarstvo Stancija Kumparička proizvodi karamel od svježeg kozjeg mlijeka i toplinski obrađenog sećera.
|
Foto: PIXSELL
Za one kojima nikada ništa nije dovoljno ljutio rješenje je brand Volim ljuto. Osim raznih vrlo ljjuutih papričica, u ponudi imaju i maslinovo ulje s ljutim paprikama.
|
Foto: PIXSELL
Vlasta Auguštin napravila je ocat od bazge. Kaže da njezin proizvod ima poseban okus i potiče mršavljenje.
|
Foto: PIXSELL
Marinko Biškić želio je prodavati delicije kakve nitko nema pa je napravio čokolade Nadalina s neobičnim dodacima - s lavandom, smokvama, crvenim paprom...
|
Foto: PIXSELL
Kandirano cvijeće postalo je smisao života Višnje i Grahama McMastera. Ona kaže da je svo cvijeće jestivo osim onoga koje raste iz lukovice ili gomolja.
|
Foto: PIXSELL
Samoborsko aromatično vino Bermet nalazi se u finim pralinama koje izrađuju Branka Sovulj i Monika Fabekovac.
|
Foto: PIXSELL
Da su Hrvati inovativan narod pokazuje i hrana koju proizvode, pogledajte rakiju s poskokom, karamel od kozjeg mlijeka, sladoled Facebook, ocat od bazge...