To je to što me zanima!

Luksuzni Titov sat ukraden prije deset godina u Srbiji pronađen na aukciji u Hong Kongu

Sat je nestao u Muzeju Jugoslavije u vrijeme dok je trajala izložba satova koje je Tito dobivao na poklon ili ih je kupovao za svoju kolekciju
Vidi originalni članak

Srpska ministrica kulture i informiranja Maja Gojković objavila je da su pronađena ukradena umjetnička djela među kojima su bodež i luksuzni zlatni sat Patek Philippe koji je pripadao Josipu Brozu Titu. Taj je sat nestao prije više od 10 godina u Muzeju Jugoslavije u vrijeme dok je trajala izložba satova koje je Tito dobivao na poklon ili ih je kupovao za svoju kolekciju.

Sat se nakon više od jednog desetljeća pojavio na aukciji u Hong Kongu, koja je odmah prekinuta, nakon što je ravnateljica Muzeja Jugoslavije Neda Knežević obavijestila da se radi o ukradenom satu.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJU Ples u Beogradu: Tuđman je u kozaračkom kolu slavio mirovinu generala Janića Cape

Gojković je rekla kako je vrijednost ukradenih arefakta iz Srbije na crnom tržištu umjetnina oko pola milijuna eura.

Podsjetila je na nestanak jedne zlatne torbice, oko koje je izbila velika afera 2019. godine i za njom se još uvijek traga. Potječe s kraja 19. stoljeća i skupa s njom nestale su narukvice, satovi, lanci i prstenje.

Nedavno je pronađena jedna slika u Zurichu koja je nestala prije 20 godina iz dvorca Čelarevo, odnosno dvorca obitelji Dundjerski, javlja Blic.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Poliblot 04.11.2021.

    Možda je tu Ćaća ima prste!

  • 04.11.2021.

    Dok je bio tito puno su krali, njegovi UDBA-ši s krađom nisu stali.

  • 03.11.2021.

    U srbiji možeš sve da ukradeš, al kokardu, nema teorije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare