Na svečanoj večeri će se poslužiti "Canelon" tuna-guščja jetra za predjelo, confitirani file romba u brudetu s gratiniranim njokom za glavno jelo i rum desert (bezglutenski kakao biskvit, Crème Brûlée, crumble od badema i sladoled od ruma i grožđica) za desert, priopćili su za Večernji list iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.
Spomenuta hrana poslužit će se na svečanoj večeri u čast španjolskog kralja Filipa VI. i kraljice Letizije, a organizirali su je predsjednik Zoran Milanović i supruga Sanja Musić Milanović.
Menu je sastavio i večeru pripremio chef Hrvoje Zirojević iz Splita. Večera je uslijedila nakon bilateralnih sastanaka i polaganja vijenca na Spomeniku domovine.
Osvrnuli su se i na blisku znanstvenu suradnju dviju zemalja koja je posebno obilježena zajedničkim partnerstvom u projektu DONES kojim se, među ostalim, predviđa partnerstvo Hrvatske i Španjolske u istraživanju fuzije, uz partnerstvo u razvoju i gradnji akceleratora te partnerstva hrvatskih i španjolskih kompanija na izgradnji opreme za velike znanstvene projekte.