To je to što me zanima!

Lovac na otrovnice: Tomo hvata poskoke za 70 kuna

Tomo Potnar (48) iz Slunja do sada je ulovio 500 poskoka. Za dnevnicu od 400 kuna hvata ih i na otocima. Dnevno ih ulovi 15-ak i dobro zarađuje
Vidi originalni članak

Poskok dugačak gotovo metar zamotao se u klupko, podigao glavu i počeo siktati na Tomu Potnara (48), koji mu se pokušao približiti pred svojom kućom u Slunju. Uplašena zmija bila je potpuno spremna za napad na zmijara pa je Tomo odstupio nekoliko koraka unatrag. Ispružio je drvene škare za hvatanje zmija i gledao poskoka ravno u oči.
- Ljut je i uplašen, zato tako puše. Iako je slijep, ako ga dugo i skoncentrirano gledam osjeti moju mirnoću pa se opusti. Tako ga lakše uhvatim - objasnio je Tomo. Otrovnica se nakon nekoliko sekundi odmotala, spustila glavu i otpuzala livadom. Tomo joj je prišao s leđa i obujmio je hvataljkama po sredini tijela.
- Prekrasan je - mrmljao je zmijar i pažljivo rukom stisnuo poskoka za vrat. Omotao mu se oko cijele ruke. Strpljivi Tomo odmotao ga je, spremio u drvenu kutiju i odnio u svoju kuću, gdje će ga uz ostale poskoke koje ulovi čuvati dok po njih ne dođu djelatnici Imunološkog instituta iz Zagreba. U institutu će im izvaditi otrov i od njega napraviti protuotrov. Tomo će dobiti nešto više od 70 kuna po poskoku. Za dnevnicu od 400 kuna odlazi ih loviti i na jadranske otoke. Dnevno ih može uloviti 15-ak. Priznaje da na njima dobro zarađuje, ali da ih ne lovi samo zbog novca, već mu je to hobi još od djetinjstva.


PAO MEĐU 50 POSKOKA I IZAŠAO BEZ UGRIZA
Tomo se prisjetio kako se s poskokom u hvataljci poskliznuo niz stijenu u Slunju i upao u gnijezdo s oko 50 poskoka.
- Uhvatila me panika, ali nisam htio svoj ulov ispustiti iz ruke. Srećom, ostali su se poskoci razbježali, a ja sam se bez ugriza iskoprcao iz zmijskoga gnijezda.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_35390 14.06.2009.

    ja se bojim i bjelouške...

  • crvena ruža 14.06.2009.

    @bosnia_80. Jel ćeš ti platit protuotrov ako te ta zmija nedaj Bože ugrize? Hvala Bogu da netko ima muda za to da imaju od čega spravljat protuotrov

  • PapaŠtrumpf 14.06.2009.

    Dok Tomo dođe na otok, zmija otrovala i pojela cijelu obitelj !

Komentiraj...
Vidi sve komentare