To je to što me zanima!

Ljutiti učenik opet prijetio ravnateljici sa bombom

Zagreb: Ljutiti mladić se prvo u ponedjeljak u školi pojavio sa granatom. U utorak je ponovno nazvao ravnateljicu i zaprijetio joj da će biti puno gore
Vidi originalni članak

Robert B. (18) je ponovno u utorak prijetio bombom ravnateljici Centra za obrazovanje u Dubravi, Ružici Bosak Kevešević, te svojoj socijalnoj radnici u Zlatar Bistrici. To je opet napravio jer je nezadovoljan time što mu je Centar zbog problematičnog ponašanja, izostanaka i loših ocjena uskratio boravak u domu. Zbog toga on mora putovati na nastavu u Zagreb iz Zagorja.
- Prvo je zvao socijalnu radnicu, a onda i nas. Prijetio je da će napraviti još goru situaciju nego u ponedjeljak te da će biti svega - rekla je ravnateljica za Večernji list. Prvi put Robert je granatu sakrio u koleginu ormariću u školi. Njemu je zaprijetio da će mu polomiti sve kosti ako ne skrije bombu kod sebe.
- Žao mi je zbog svega što se dogodilo. On ima pretužnu životnu priču, preživio je obiteljsku tragediju i sada osjećam silnu ljutnju, i to ne na Robija, nego vlastitu nemoć da mu pomognem - kaže ravnateljica Bosak. Robi je rođen u Zagorju, u obitelji sa sedmero djece. Sa 13 godina majka mu je umrla od moždanog udara. Tijelo mrtve majke našao je upravo Robi. tada je doživio slom zbog čega se ukočio i završio u bolnici na četiri mjeseca. Nakon toga mladić nije bio isti. Javili su se ozbiljni problemi zbog čega mu je utvrđen invaliditet, doznaje Jutarnji list. Robertu je istražni sudac odredio dvodnevno zadržavanje u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • tahuti 07.06.2009.

    genijalno-izludili do kraja u zatvoru biti će \"bombaški proces\",a ne samo prijetnje,prolupalog djeteta.sjetite se učeničkih masakara u njemačkoj,danskoj,americi...treba mu pomoći.

  • Marija23 06.06.2009.

    Dečko je psihijatrijski slučaj. Dečko ne pije terapiju ili ju pije sa alkoholom (ne znaš šta je gore). Naš sustav nema adekvatne ustanove za ovakve slučajeve. Ljudi u ministarsvima (i u socijali i u prosvjeti) ne znaju što napraviti. Uglavnom je krivo što god napraviš. Ako izbaciš takvog dečka, tada griješiš jer ne smiješ izbaciti na ulicu mladog čovjeka kojem treba pomoć. Ako ga zadržiš, griješiš jer ugrožava 150 ostalih učenika od kojih su mnogi sa teškim invaliditetom. Nikoga nije briga što taj isti dečko zbog svog tjelesnog invaliditeta može pohađati bilo koju srednju školu (pokretan je i bez većih fizičkih poteškoća). sustav je takav kakav je i najlakše od svega je okrivljavati ravnateljicu i ljude koji rade s njim, ali napominjem još jednom: ovaj centar nije ustanova za obrazovanje i liječenje psihičkih slučajeva koji su još k tome i agresivni i nasilni. Pomozimo svim ostalim učenicima koji žive u strahu od jednog s kojim se radilo po svim pravilima struke.

  • Drenovci 06.06.2009.

    Ma nađite mu smještaj negdje u zatvoru na jedno desetak godina da \"učenik\" bude zadovoljan........

Komentiraj...
Vidi sve komentare