To je to što me zanima!

Liječnici o stradaloj obitelji na Viru: Dječačić se bori za život, oca zbog ozljeda čeka operacija

Žena je poginula, a otac i troje djece završili su u zadarskoj bolnici nakon što je u subotu navečer na njih naletio vozač automobila na Viru. Dječačić i otac pretrpjeli su najteže ozljede
Vidi originalni članak

U stravičnoj nesreći na otoku Viru sinoć je poginula majka u naletu automobila, a u bolnici je završilo još četvero ljudi.

Kako doznajemo iz zadarske bolnice, najgore ozljede ima dječačić star tri godine kojeg su noćas operirali. Ima ozljede glave i dijete se bori za život.

Otac (28) nalazi se na odjelu intenzivne njege. Njegove su ozljede jako teške, među ostalim tu su ozljede zdjelice, pluća i potkoljenice, no nije životno ugrožen, kaže nam dr. Nediljko Jović. Kako se doznaje, njega čeka i operacija.

MAJKA POGINULA U NALETU AUTA Vatrogasci o stravi na Viru: 'Prizor je bio grozan, ozlijeđena su mala djeca skupa s ocem'

Beba stara 11 mjeseci čudom je prošla bez ozljeda, a djevojčica stara četiri godine ima teške ozljede, ali nije životno ugrožena.

Kako se doznaje, radi se o obitelji s križevačkog područja.

- O vozaču ne znam ništa za sad, on će kasnije u obradu, ali obitelj je doista stradala. Činimo sve što možemo  - rekao je Nediljko Jović, dr.med. Pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, kirurg.

'Odmah smo pohitali pomoći'

DETALJI UŽASA NA VIRU Poginula majka, djeca teško ozlijeđena. Vozač na krovu: 'Strahota, tu voze kao divljaci'

- Znali smo da je neka nesreća i pohitali pomoći jer taj je dio nenaseljen, nema kuća uz cestu. Već su bila dva automobila stala pripomoći, vidjeli smo jedan auto prevrnut na krov, dječja kolica i ljudi su komentirali da je vozač “pokupio” obitelj s troje djece koja je pješačila. Nije prvi put da svjedočimo prometnoj nesreći na toj ulici, koja ima dosta nezgodnih zavoja, a nerijetko vozači jure, dok rasvjete nema uopće, niti nogostupa, a između ceste i kamenog suhozida i žbunja nema ni pola metra prostora. Lani je na gotovo istom mjestu poginuo motociklist - pričao nam je Antun iz Zaprešića, koji ljetuje na Viru, pa nastavio:

- Ubrzo je došla Hitna pomoć, zbrinula je dječicu, potom i policija i vatrogasci, a nažalost odmah su pričali tamo na licu mjesta da je majka te djece preminula. Vozač je bio izbezumljen, u šoku, a prizor grozan - rekao je.

- Bili su u izlasku, na lokalnoj fešti i krenuli su nazad, ljeti je uvijek tako, duže se ostaje vani. No, puno je ljudi, pješaka, automobila, skutera, romobila, a nogostupa najčešće nema. Iako, ne znam koliko bi on pomogao u ovom slučaju, no da vlada nered na cesti, vlada - ispričala nam je Viranka.

Idi na 24sata

Komentari 169

  • Palmanova 18.08.2024.

    Koje govance brise ovdje poruke i najvaznije zasto ih brises seronjo?!

  • OBJEKTIVNIopettu 18.08.2024.

    Domaci doslovno samo sto ne polete tim cestama. Bio nedavno u Primostenu. Da Bog sacuva. Uske su ceste pa poznavali ih ili ne, treba dodatan oprez.

  • dage 18.08.2024.

    Ok apsolutno je krivac divljak koji je to napravio. Ali zapitajmo se šta rade lokalni šerifi VIRa koji cijelu svoju egzistenciju grade isključivo na turizmu. Vrlo prometna (barem po pisanju i pričama onih koji poznaju mjeto) cesta nema rasvjetu, nema pločnik, između asfaltiranog dijela cesta po kojoj jure bahati luđaci i suhozida i grmlja manje od pola metra. Pa mogli su ,nakon silnih ovih turističkih godina, nakon silnih dozvola za kuće za odmor koje su dozvolili sagraditi i love koju su maznuli barem uvesti rasvjetu i napraviti nogostup. To baš i nije neka investicija. Čini mi se da bi trebalo jako dobro ispitati na što je sve utrošen prihod mjesta ako se ništa ne ulaže u infrastrukturu i sigurnost gostiju koje deru svake sezone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare