To je to što me zanima!

Pusić: Još nema odluke o Lex Perković, ali rješenje ćemo naći

Pusić je u RTL-u Danas komentirala kako se sa bivšim šefom Radimirom Čačićem nije čula otkako je na odsluženju kazne. Dodala je da je razdoblje Čačića iza njih
Vidi originalni članak

Iako u petak ističe rok koji je Europska Komisija postavila Hrvatskoj da dostavi točan rok do kojeg će uskladiti Zakon o europskom uhidbenom nalogu s europskim zakonodavstvom, ministar poravosuđa Orsat Miljenić prije sjednice Vlade nije bio raspoložen za razgovor o toj temi.

- Premijer je bio dovoljno jasan i tu se ništa nije promijenilo - kazao je Miljenić.

- Formalne odluke o Lex Perkoviću trenutno nema, ali će se naći rješenje i Hrvatska će svakako funkcionirati u okviru preuzetih obveza i primjenjivanja europskog uhidbenog naloga -  kazala je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić nakon sjednice Vlade. 

Na pitanje je li o ovoj temi razgovarala s premijerom Milanovićem, Pusić je kazala: 'Stalno razgovaramo o tome i ne samo o tome, naravno. O nizu stvari razgovaramo, ali to je jedan problem koji ćemo riješiti u svakom slučaju'.

Na pitanje hoće li se rok Europske komisije ispoštovati, Pusić je rekla da će u svakom slučaju odgovoriti. 

- Ali definitivni potezi neće biti gotovo sigurno do sutra - kazala je Pusić.

Što će biti u odgovoru nije mogla odgovoriti, kao ni kada bi se zakon o europskom uhidbenom nalogu mogao mijenjati, ali očekuje da će to biti u idućih nekoliko tjedana.

"Razdoblje Čačića je iza nas"

Vesna Pusić je u RTL-u Danas komentirala kako se sa bivšim šefom Radimirom Čačićem nije čula otkako je na odsluženju kazne. Na pitanje vidi li ga ponovno u stranci na visokoj poziciji rekla je kako je "to razdoblje iza njih".

Idi na 24sata

Komentari 26

  • zahira45 23.08.2013.

    aman blamaže..."al rješenje ćemo naći"! katastrofa! pakirati se i iseliti, sunce tudjeg neba grijalo bi nas bolje!!

  • Galeb i ja 22.08.2013.

    Ako nitko ne nade rjesenje ti ces ga naci sigurno.

  • 22.08.2013.

    zanimljivo gospodjo vesnica

Komentiraj...
Vidi sve komentare