To je to što me zanima!

Kujundžić najavio otvaranje dnevne bolnice u Zagvozdu

Ušteda na putnim troškovima koje KBC Split daje bolesnicima iz vrgoračkog, imotskog i makarskog kraja bit će 15 milijuna kuna, procijenio je ministar zdravstva
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade da će izgradnjom dnevne bolnice u Zagvozdu, čija bi izgradnja financirana sredstvima iz EU fondova trebala započeti u veljači, oko 80.000 bolesnika iz vrgoračkog, makarskog i imotskog kraja više neće morati ići na pretrage u KBC Split.

"Samo u jednoj godini na putnim troškovima koji se plaćaju pacijentima ušteda će biti 15 milijuna kuna, a to će utjecati i na kvalitetu, brzinu i dostupnost liječenja", rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

Upitan hoće li na tom području ponovno biti otvorena rodilišta u Makarskoj i Imotskom, odgovorio je kako tim mjestima ne trebaju rodilišta. Osim toga, prijašnja koncepcija rodilišta više se ne koristi zbog velikih rizika.

"Ako je iole komplicirani porod u rodilištu gdje se ne može obaviti carski rez, tada se ugrožava život majke i djeteta. Makarskoj ne treba rodilište ako se iz Makarske za tridesetak minuta dođe do Splita, jednako kao što vam treba u Zagrebu od Črnomerca da dođete do Petrove. Moramo čuvati živote, a ne nekakve lokalne prošlosti", rekao je Kujundžić.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • GOGA SPLIT 13.01.2018.

    Kujundicu . Koje su to dnevne bolnice i kakve kvalitete se nude , koliko bi se pretraga napravilo ?? Svi cemo mi pocrkati pod tvojom cizmom, sta kazu Imocani tvoji na to??? Tebe treba maknutti sa te funkcije dok nije kasno .otidi na Institut za tumore i kod magnetste rezonanse vidi gdje ti teski pecijenti sjede i cekaju red ,

  • purger2017 11.01.2018.

    Općina Zagvozd po Wikipediji imala je 2001.g. 1642 stanovnika a 2011.g. 1188 stanovnika. Kako iz toga proizlaze potrebe za dnevnom bolnicom?

  • lotus_1 11.01.2018.

    I Pelješki se gradi iz EU fondova ima već desetak godina.:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare