To je to što me zanima!

Kremlj optužio Ukrajince: 'Vi se igrate s vatrom, pripazite...'

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Heorhij Tikhji opovrgava izvješća da su ukrajinske snage otvorile vatru na nuklearnu centralu ili djelovali u njezinoj blizini
Vidi originalni članak

Kremlj je u petak optužio Ukrajinu za "igranje s vatrom" nakon što su ruske snage dan ranije izvijestile o presretanju ukrajinskog drona u blizini nuklearne centrale Kursk i izvješćima medija o izbijanju požara nekoliko kilometara dalje.

"Kijev se nastavlja igrati s vatrom i na to ćemo, naravno, upozoriti predstavnike Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Heorhij Tikhji opovrgava izvješća da su ukrajinske snage otvorile vatru na nuklearnu centralu ili djelovali u njezinoj blizini.

NOVI NAPAD Rusi napali Ukrajinu dronovima pa su im oni uzvratili: 'Gorjelo je skladište nafte u Uralu'

Ukrajinske snage su 6. kolovoza u iznenadnoj akciji upale u ruski teritorij u području Kurska i još se uvijek tamo nalaze.

Situacija je napeta i u nuklearnoj centrali Zaporižje, u južnoj Ukrajini, koja je pod kontrolom ruskih snaga.

U petak ujutro je u napadu autobombom u blizini tog nuklearnog postrojenja ubijen zaposlenik Zaporižja, a ruski istražitelji napad pripisuju Ukrajini.

Rusko istražno tijelo, koje se bavi ozbiljnim zločinima, je priopćilo da je zaposlenik Andrej Korotkij ubijen nakon što je detonirana bomba postavljena u njegovom automobilu ispred kuće u Enerhodaru, mjestu gdje se nalazi i nuklearka.

INTERNETOM KRUŽE SNIMKE Snimili masivnu eksploziju u Vovčansku: Rusi su upotrijebili razornog 'Oca svih bombi'?

Korotkij je radio na osiguranju nuklearke, a u vezi njegove smrti je otvoren kazneni postupak.

Uprava nuklearke u Zaporižje je okrivila Ukrajinu za njegovu pogibiju. Za sada nema komentara ukrajinske strane.

Ruske snage su zauzele Zaporižje, najveću europsku nuklearnu centralu sa šest reaktora, ubrzo nakon invazije na Ukrajinu u veljači 2022.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare