To je to što me zanima!

Kremlj: Joe Biden ima ključ za završetak ukrajinskog rata, ali ga ne koristi i bira drugačiji put'

Moskva je često optuživala Washington da naređuje Ukrajini i da produljuje sukob opskrbljujući Kijev oružjem. Sjedinjene Države kažu da je Rusija svojom voljom pokrenula brutalan rat i da ga može završiti povlačenjem svojih snaga
Vidi originalni članak

Kremlj je u petak rekao da američki predsjednik Joe Biden ima ključ za završetak sukoba u Ukrajini usmjeravanjem Kijeva, ali da ga Washington do sada nije bio voljan upotrijebiti.

"Ključ kijevskog režima uglavnom je u rukama Washingtona", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima na dnevnom brifingu.

"Sada vidimo da trenutni čelnik Bijele kuće... ne želi koristiti ovaj ključ. Naprotiv, on odabire put daljnjeg 'upumpavanja' oružja u Ukrajinu", dodao je.

NE NAZIRE SE KRAJ RATU Ukrajina traži još oružja, borbe na istoku su sve intenzivnije

Moskva je često optuživala Washington da naređuje Ukrajini i da produljuje sukob opskrbljujući Kijev oružjem. Sjedinjene Države kažu da je Rusija svojom voljom pokrenula brutalan rat i da ga može završiti povlačenjem svojih snaga.

Odnosi između dviju strana pali su na povijesno najnižu razinu tijekom prošle godine, a Sjedinjene Države su ovaj tjedan objavile da će isporučiti Ukrajini 31 napredni tenk M1 Abrams u vrijednosti od 400 milijuna dolara u nekoliko mjeseci.

Rusija kaže da bi svaka isporuka Abramsa bila bacanje novca jer bi "gorjeli" baš kao i drugi tenkovi u Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • cvat 29.01.2023.

    ja nevidim ništa sporno - ako mene neko napadne a slebiji sam ja imam pravo da pozovem koga hoću da ma brani i sa svim srestvima koje imam !-ispada ako je neko jaći nesmije se ni braniti -i taj koji napad se onda tuži i žali i kad dobije onda je on žrtva , i godinama prića da je žrtva !!( Srbija-Hrvatska),Rusija-Ukrajina )

  • prstom 28.01.2023.

    Znači kad je Hitler napal rusiju , Amerikanci se nisu trebali miješati u taj rat i naoružati Ruse do zuba . Da im Amerikanci nisu poslali zrakoplove , tenkove , kamione sve moguće naoružanje danas bi se u Kremlju šprehalo njemački . 💪🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦💪💙💛

  • T'jt-šmznm 28.01.2023.

    Uvijek dobri ameri miješaju se u ratove samo iz solidarnosti, a nikad zbog svog interesa. Dobrice su to od davnina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare