To je to što me zanima!

Kreću radovi na Sarajevskoj: Šire cestu, prvi put u 20 godina grade novu tramvajsku prugu

Izgradit će se 1.8 kilometara ceste te 2.25 kilometara tramvajske pruge. Nova tramvajska pruga spojit će Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom, gdje će se izgraditi zaokretnica i objekt ZET-a
Vidi originalni članak

Danas i službeno počinju radovi na proširenju Sarajevske ceste u Zagrebu što će označiti prvo proširenje tramvajske mreže u posljednjih 20 godina, ali i otvoriti novi južni ulaz u grad jer će se Sarajevska povezati s novim cestovnim vijaduktom preko Ranžirnog kolodvora Zagreb i spojiti do mreže autocesta što je spajanje s projektom Hrvatskih autocesta.

Danas u podne gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet obilježit će početak radova na Sarajevskoj cesti kod križanja s Vatikanskom ulicom.

OD IDUĆEG TJEDNA Kreće izgradnja Sarajevske ceste, Zagreb dobiva novi južni ulaz. Ovo su važne informacije

- Ponosni smo što kreće izgradnja još jednog od naših najavljenih strateških projekata. Sarajevska cesta će biti proširena u punom profilu koji uključuje tri kolne trake za automobile u svakom smjeru te obostranu pješačku i biciklističku stazu, čime će se omogućiti sigurnost i protočnost za različite vrste sudionika u prometu - poručio je prošli tjedan zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Izgradit će se 1.8 kilometara ceste te 2.25 kilometara tramvajske pruge. Nova tramvajska pruga spojit će Aveniju Dubrovnik s Ranžirnim kolodvorom, gdje će se izgraditi zaokretnica i objekt ZET-a. 

- Sve imovinsko-pravne prepreke na trasi Sarajevske ceste su riješene, što znači da više nema pravnih zastoja koji bi odgađali početak radova - kazao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Vrijednost radova na Sarajevskoj cesti je 25 milijuna eura, za što se očekuje većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • oldschool-south 24.10.2024.

    Zagrebu triba metro......Ako ga Prag ima sa ogromnom Vltavom onda može i Zagreb....jer su Vam gužve neizdržive.....a tramvaji to ne mogu progutati i " smanjiti " gužve.

  • crna riba 24.10.2024.

    svugdje ista "pjesma" iskopaju, pa danima nikog i tako na x lokacija.

  • 221 t 24.10.2024.

    Glupo i nepotrebno. Tramvaj da, ali novi ulaz pored ulaza Buzin, zašto? Sa tim se ne dobiva rasterećenje gužvi preko mostova i dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare