To je to što me zanima!

Korupcijski skandali tresu rusku vojsku: Zbog mita pao još jedan general, sve ih je više u zatvoru

Ovo je samo nastavak skandala povezanih s ruskom vojskom, koji su krenule izlaziti na vidjelo nakon što je Sergej Šojgu smijenjen s pozicije ministra obrane. 'Padaju' i oni koji su donedavno bili nedodirljivi...
Vidi originalni članak

Novi veliki korupcijski skandal trese ruski vojni vrh.  Načelnik Glavne uprave za komunikacije Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Vadim Šamarin, uhićen je zbog sumnje da je primio mito "posebno velikih razmjera", javlja ruska RIA. Sud ga je odmah poslao u pritvor dok traje dodatna istraga...

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovo je samo nastavak skandala povezanih s ruskom vojskom, koji su krenule izlaziti na vidjelo nakon što je Sergej Šojgu smijenjen s pozicije ministra obrane. 'Padaju' i oni koji su donedavno bili nedodirljivi, neki sve nazivaju 'Velikom Putinovom čistkom"..

Šamarin je ujedno i zamjenik načelnika Glavnog stožera vojske, bio je vrlo visoko u vojnoj hijerarhiji..

VELIKA VOJNA ANALIZA Putin želi Gotland, ali otok je živa utvrda švedske mornarice, jedne od najmoćnijih na svijetu

Podsjetimo, šef kadrovske službe ruskog ministarstva obrane, general Jurij Kuznjecov uhićen je sredinom svibnja zbog sumnje da je primao mito. Protiv njega je pokrenut kazneni postupak.  

Istragu i kazneni predmet protiv generala Kuznjecova otvorili su zbog sumnje za primanje mita u, kako je navedeno u priopćenju, "posebno velikim razmjerima".

I U SVEMIRU RASTU TENZIJE SAD optužio Rusiju za lansiranje protusatelitskog oružja u orbitu Zemlje! Moskva: 'To je obmana'

Prema Istražnom odboru, Kuznjecovu su zaplijenili više od 100 milijuna rubalja, u 'prijevodu' nešto više od milijun eura. Prema navodima istražitelja, Kuznjecov je uzimao mito predstavnika raznih kompanija za obavljanje 'određenih radnji' u njihovu korist. 

U tom skandalu palo je najmanje pet ljudi, uključujući zamjenika ministra obrane Timura Ivanova. On je u pritvoru zbog optužbi za primanje mita još od 23. travnja. Sumnjaju da je primio mito u vrijednosti čak 11 milijuna dolara!

TRAŽI POMOĆ Zelenski kritizira: Dostava oružja sa zapada je jako spora

Zbog primanja mita je 17. svibnja uhićen i bivši zapovjednik ruske 58. armije Ivan Popov, piše RIA.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • branimir220250 23.05.2024.

    hoče i rus maznuti kad ga niko negleda😂😂😂😂😂

  • mursap 23.05.2024.

    Tko se usudi krast bez don Putlera leti kroz prozor.

  • acivi.j 23.05.2024.

    Očigledno trodnevna specijalna vojna akcija ide po planu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare