To je to što me zanima!

Konzervativci Vrhovnog suda donijeli još jednu odluku koja će potkopati plan Joea Bidena

Ograničili su ovlasti Agencije za zaštitu okoliša u regulaciji elektrana na ugljen i plin
Vidi originalni članak

Američki vrhovni sud u četvrtak je ograničio ovlasti federalne vlade pri donošenju regulacija za smanjenje emisija stakleničkih plinova iz elektrana, što je odluka koja će potkopati plan predsjednika Joea Bidena za borbu protiv klimatskih promjena.

Odluka suda koju je podržalo šest, a odbilo troje sudaca, smanjila je ovlasti Agencije za zaštitu okoliša (EPA) u regulaciji elektrana na ugljen i plin.

Odluku je donijelo šest konzervativnih sudaca, troje imenovano tijekom mandata Donalda Trumpa.

ŠTO NAKON ROE V. WADE? Biden i demokrati su spori: Mladi su se politički aktivirali, a republikanci će teško nastradati

Presuda će imati implikacije dalekosežnije od same EPA-e jer otvara nova pravna pitanja o odlukama koje donose federalne agencije. Konzervativna većina ranije je signalizirala da se protivi jačanju federalnih ovlasti.

Vrhovni sud odlukom je odbacio presudu s niže instance iz 2021. kojom je oborena Trumpova mjera o čistoj energiji. Tu mjeru, za koju je Bidenova vlada najavljivala da neće produžiti, ograničavala je EPA-inu moć da regulira emisije iz postojećih elektrana.

Suci slijede pravnu doktrinu koja smatra da takve odluke o „velikim pitanjima“ sa snažnim društvenim utjecajem trebaju imati eksplicitnu podršku Kongresa, prenosi Reuters.

UŠLA U POVIJEST Brown Jackson prisegnula kao prva crnkinja u najvišem američkom pravosudnom tijelu

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 01.07.2022.

    Jel primjecujete da im agenda vise ne ide po planu!? Vrhunac je prosao sad idu nizbrdo....tako je oduvijek bilo i bit ce. Kula Babilonska se rusi, uzlazak iz 5000 godina Matrixa je poceo. Uz pomoc dobrih aliena osigurat cemo slobodu od draconaca, tzv gospodara svijeta. Jedva cekam.

  • Piver 01.07.2022.

    jel znate da je prije 20-30 mozda i vise godina bilo najavljivano da ce bit novo ledeno doba u 2000tim a kad su dosle te godine onda su znanstvenici promjenili pricu pa je agenda sad da ce bit globalno zatopljenje. Podrska sudu svim silama zele unistit male ljude pogledaj, auti imaju motore sa kozma kakvim dpf filterima koji kad se pokvare kostaju ko sam vrag ,motori su totalno osakaceni zbog "ekoloski boraca" pa imate start stop koji jako "pozitvno" djeluje na samu dugovjecnost auto djelova,ili pak imate aute koji rade na 3 klipa umjesto 4...ovo je samo jedan primjer gluposti . Jesam ja za napredak i strujni auti nisu losi ali netreba u tom prijelaznom razdoblju nas silovati s klimatskim promjenama dok tvornice,termoelektrane i kina primarno ispustaju vise CO2 nego auti svog svijeta.

  • Let's Go 01.07.2022.

    Obami isto puna usta o klimatskim promjenama a kupio vilu na hawajima dva metra od mora.... 🤭 a po političarima koji su širili klimatske teorije zavjere već je trebao biti smak svijeta... 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare