To je to što me zanima!

Kinesko gospodarstvo u 2023. godini bit će još stabilnije

Osim potpora u razvoju privatnih poduzeća, Kina je poduzela mnogo mjera kao što su poticanje potrošnje, širenje domaće potražnje, ubrzavanje izgradnje modernog industrijskog sustava i privlačenje stranih ulaganja
Vidi originalni članak

Kineske pokrajine očekuju snažniji rast, i to od 5 do 6 posto. Potpredsjednik Vlade NR Kine Liu He na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu iznio je optimističnu viziju kineskoga gospodarstva i njegovih razvojnih strategija, izražavajući čvrsto uvjerenje u oporavak kineskoga gospodarstva u 2023. godini, ističući kinesku odlučnost u promicanju otvaranja i multilateralne suradnje.
Tri godine nakon početka pandemije kinesko gospodarstvo ponovno je na putu brzog rasta. U tvrtki za proizvodnju kineskog posuđa, u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, proizvodna linija pametnih lonaca radi punom parom. Tvrtka je obnovila međunarodno poslovanje i proizvode prodaju u inozemstvu. 
Osim potpora u razvoju privatnih poduzeća, Kina je poduzela mnogo mjera kao što su poticanje potrošnje, širenje domaće potražnje, ubrzavanje izgradnje modernog industrijskog sustava i privlačenje stranih ulaganja kako bi pružila novi poticaj gospodarskom rastu. 
- Mjere stabilizacije i rasta trajale su nekoliko godina, dalekovidne mjere makrokontrole, koje je provodila kineska vlada, kao što su otvaranje tržišta, oslobađanje gospodarskog potencijala, razvijanje pokretača rasta, sveobuhvatno produljivanje reformi te aktivan odgovor na epidemiju pružili su zdraviji razvojni zamah rastu kineskog, regionalnog i svjetskoga gospodarstva u 2023. godini -  rekao je Enriko Ceko, izvršni direktor Albanskog centra za održivi razvoj. 
Godišnji sastanak najvišega kineskog tijela je u tijeku, a teme ovogodišnjih ciljeva gospodarskog rasta i političkih mjera privlače veliku pozornost u zemlji i inozemstvu. 
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata