To je to što me zanima!

Kina izbrisala 1,4 mil. objava s interneta, nestalo na desetke tisuća korisničkih računa...

Kina je od 2021. pregledavala milijarde korisničkih računa kako bi „počistila“ kibernetički prostor i olakšala vlastima da ga kontroliraju, piše agencija Reuters.
Vidi originalni članak

Kineski regulator za kibernetički prostor objavio je da je obrisao 1,4 milijuna objava na društvenim mrežama nakon dva mjeseca istrage o, između ostalog,  širenju dezinformacija, ilegalnoj zaradi te imitiranju državnih dužnosnika. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kineska agencija za kibernetički prostor (CAC) u petak je priopćila da je između 10. ožujka i 22. svibnja na društvenim mrežama zatvorila 67 tisuća korisničkih računa i obrisala stotine tisuća objava, u sklopu šire kampanje „ispravljanja“. 

SASTANAK U MOSKVI Lavrov se sastao s kineskim posebnim izaslanikom: Razgovarali o miru u Ukrajini

Kina je od 2021. pregledavala milijarde korisničkih računa kako bi „počistila“ kibernetički prostor i olakšala vlastima da ga kontroliraju, piše agencija Reuters. 

U posljednjoj kampanji pregledavani su računi na popularnim kineskim društvenim aplikacijama poput WeChata, Douyina i Weiboa. 

TRAŽE VOLT TYPHOONA SAD osudio kibernetičku aktivnost velikih razmjera pod kineskim pokroviteljstvom

Peking često uhićuje građane i cenzurira račune zbog dijeljenja informacija koje se smatraju osjetljivima ili kritičnima prema Komunističkoj partiji, vladi ili vojsci. 

Od 67 tisuća ukupno zatvorenih računa, njih 8 tisuća je ugašeno zbog „širenja lažnih vijesti, glasina i štetnih informacija“, objavio je CAC. 

RIZIK ZA SIGURNOST Kina isključila američku tvrtku iz nabave opreme za ključnu infrastrukturu: Nisu prošli test!

Oko 930 tisuća drugih računa kažnjeno je blaže – od uklanjanja svih pratitelja do suspenzija njihovih zarada. 

CAC je u odvojenoj kampanji nedavno zatvorio preko 100 tisuća računa koji su se navodno krivo predstavljali kao medijske kuće. 

'OKRUŽENI SMO RIZICIMA' Tajvanska predsjednica usred napetosti s Kinom: 'Rat nije opcija, mi nećemo popustiti'

U petak je agencija objavila da je uklonila i gotovo 13 tisuća lažnih vojnih računa s nazivima poput „Zapovjedništvo Crvene armije“ ili „kineske protuterorističke snage“. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MarijanGrdašić 28.05.2023.

    Zanimljivo, da li bi mi to morali ili trebali komentirati? To je unutarnje pitanje Kine kao države. Isto se događa nama jer domaći regulatori itekako cenzuriraju objave osim u medijima pa i na mrežama Twiter i Facebook. Isto tako unutar medija postoje admini koji će ukloniti ili ukoriti neposlušne komentatore recimo kao što sam ja... valjda se admin 24 sata toga sjeća. Mada ja osobno nisam shvatio da sam nehotice započeo neki "govor mržnje". Ne mrzim nikoga i nikada neću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare