To je to što me zanima!

Kijev: Ukrajinska protuzračna obrana oborila 24 ruska drona

Ukrajinska protuzračna obrana je oborila 24 od 52 bespilotne letjelice koje je Rusija lansirala tijekom prekonoćnih napada na osam pokrajina diljem Ukrajine, objavilo je ratno zrakoplovstvo
Vidi originalni članak

Zrakoplovstvo je u priopćenju na komunikacijskoj platformi Telegram reklo da je preostalih 25 dronova Šahed palo samo od sebe, a da su preostala tri odletjela prema Rusiji i Bjelorusiji. Nije bilo izvješća o tome da je u napadima netko ozlijeđen ni da je prouzročena veća šteta. Ukrajina koristi elektroničko ratovanje kao i mobilne skupine za lociranje te protuzračnu obranu kako bi odbila česte ruske napade dronovima i projektilima.

Sirene za uzbunu mogle su se čuti nekoliko puta tijekom prekonoćnih napada bespilotnim letjelicama, a mnogi su usred noći bježali u skloništa.

U glavnom gradu Kijevu, gdje su uzbune trajale oko četiri sata, bio je to četvrti napad dronovima ovog tjedna, rekli su dužnosnici. Sve bespilotne letjelice koje su napadale grad su oborene, a nije zabilježena veća šteta, rekli su kijevski gradski dužnosnici.

DESECI SU RANJENI Rusi tvrde: Ubijeno je pet ljudi u napadu Ukrajine na Belgorod

Ukrajinska protuzračna obrana je također oborila ruske dronove u Poltavskoj, Čerkaškoj, Kirovohradskoj i Dnjipropetrovskoj oblasti u središnjoj Ukrajini, u Černihivskoj i Sumskoj oblasti na sjeveru te u Mikolajivskoj na jugu.

PRVA REAKCIJA Stoltenberg: Ukrajinski upad u rusku regiju Kursk je legitiman

Regionalni dužnosnici u Čerkaškoj oblasti su rekli da su olupine dronova oštetile nekoliko privatnih kuća. Ruske snage su tijekom napada također lansirale pet projektila, reklo je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo, no nije pružilo daljnje pojedinosti.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • anemoman 01.09.2024.

    Ukrajinska herojska vojska svaki dan napreduje obara brani osvaja a izgubili 25% zemlje koji nikako vratit .Istrijebili su rusku vojsku i resurse . Trenutno idu prema moskvi Ko tu koga laže ?

  • SaSvimaSamSuper 31.08.2024.

    Sretan je tko se na vrijeme priključio NATO-u i zaštitio od napada zločinačke i agresivne Rusije.

  • svirač,gnjurcem 31.08.2024.

    Dronove ili lopate?

Komentiraj...
Vidi sve komentare