To je to što me zanima!

Katarski emir tvrdi: U regiji se događa 'kolektivni genocid'

Ovog tjedna Izrael je pokrenuo kopneni upad u Libanon u borbi protiv libanonskog pokreta Hezbolaha koji ima podršku Irana, a koji gađa Izrael zbog solidarnosti s Palestincima
Vidi originalni članak

Katarski emir šeik Tamim bin Hamad Al-Thani rekao je u četvrtak da je kriza na Bliskom istoku "kolektivni genocid" i da je njegova zemlja uvijek upozoravala na "nekažnjivost" Izraela. "Postalo je kristalno jasno da je ono što se događa genocid, uz pretvaranje Pojasa Gaze u područje neprikladno za ljudski život, u pripremi za raseljavanje", rekao je tijekom samita Azijskog dijaloga o suradnji u Dohi.

Katarski emir također je osudio izraelske zračne napade i vojne operacije "protiv bratske Libanonske Republike".

Izrael se oštro protivi optužbama da provodi genocid u Gazi, gdje je pokrenuo napad prije godinu dana nakon što su militanti Hamasa napali gradove na jugu Izraela, ubivši 1200 ljudi i zarobivši više od 250 talaca. Više od 41.500 stanovnika Gaze ubijeno je tijekom izraelskog napada, prema zdravstvenim vlastima na teritoriju kojim upravlja Hamas.

Ovog tjedna Izrael je pokrenuo kopneni upad u Libanon u borbi protiv libanonskog pokreta Hezbolaha koji ima podršku Irana, a koji gađa Izrael zbog solidarnosti s Palestincima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ksenijast 03.10.2024.

    ...pa pocnite ih primat kao izbjeglice...isti ste dir...

Komentiraj...
Vidi sve komentare