To je to što me zanima!

Kaos sa žičarom: Grad podnio tužbu protiv projektanta, uporabne dozvole još nema

Iako žičara još nije otvorena, iako ne prevozi ni turiste ni Zagrepčane na putu do Sljemena, zaposlen je jedan dio ljudi na njezinom održavanju. Njih plaćamo 260.000 kuna mjesečno...
Vidi originalni članak

USKOK i dalje provodi izvide vezane za zagrebačku žičaru. Oni su dodatno pojačani nakon što je jednoj od stanovnica Gračana koja je upozorila na buku preko noći izgorio automobil.

Jedan od interesa izvida mogao bi biti i financijski aspekt ovog projekta. Zajedno s kamatama za kredite on će na kraju koštati oko 700 milijuna kuna, a pitanje je hoće li biti dodatnih troškova. U Gradu za sve okrivljuju loš početni projekt. Grad je podnio tužbu protiv projektanta.

PONIŠTILI SU RJEŠENJE Ministarstvo potvrdilo: Grad Zagreb nezakonito uzeo zemlju ljudima za izgradnju žičare

Iz Državnog inspektorata kažu da Grad od njih nije zatražio novi tehnički pregled. Podsjetimo, žičara nije dobila uporabnu dozvolu zbog buke koju proizvodi.

Iako žičara još nije otvorena, iako ne prevozi ni turiste ni Zagrepčane na putu do Sljemena, zaposlen je jedan dio ljudi na njezinom održavanju. Ti ljudi održavaju sustav žičare, kabine koje i dalje voze samo probne vožnje. Njih plaćamo 260.000 kuna mjesečno.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Nboy 12.07.2021.

    buku na jeftin način neće riješiti a razlog je Bandićev inat,iako nije dobio dozvole da produži trasu žičare našao se pameten pa htio izigrati sustav i umalo i jeste.Radi se o zavoju trase žičare koji teoretski može radit ali uz strahovitu buku jer teške kabine prelaze preko betonske konstrukcije na zavoju a ispod trase su kuće pa si zamislite koliko kabina prođe u danu kao da vam Vlak protutnji svako malo iznad krova kuće pa mislim da dalje nije potrebno obrazlagati...

  • 03.07.2021.

    Tako to izgleda, kad vladaju jugoslaveni i hercegovanci.

  • franjoclio 03.07.2021.

    soli na rep bu dobil, a tko če sjesti na žičaru, ni mile je nije isprobao, ja bi sve njegove suradnike poslao na vožnju, bili htjeli, ako ne pod mus ::::)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare