To je to što me zanima!

Kaos na krčkom aerodromu: Parking s 15 poskupio na 360 €! Košta više od samog putovanja

Putnici pješače do izlazne rampe jer autobusi više ne dolaze na aerodrom
Vidi originalni članak

Putnike koji ovih dana stižu u Zračnu luku Rijeka na Krku iznenadilo je to što će ih zbog drastičnog poskupljenja parkinga na području aerodroma autobusi, koji ih prevoze na daljnje destinacije, dočekati na rampi kraj ulaza u parking, nekoliko stotinjaka metara udaljenoj od ulaza u aerodrom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je nekolicina turista ovaj vikend zatečena kako po dolasku na otok, izloženi jakom suncu, vuku kofere od zračne luke do ulazne rampe, gdje su ih dočekali autobusi kojima je nova cijena parkinga preskupa. Dolazak autobusa u ZL za preuzimanje putnika lani je stajao 15 eura, a ove godine čak 360 eura. Usporedbe radi, cijena transfera putnika autobusom od ZL-a do Rijeke stoji oko 300 eura, a u nju su uključeni autobus, vozač, gorivo, davanja i ostali troškovi. Po tome ispada da je ulazak na parkiralište Zračne luke Rijeka znatno skuplji od samog prijevoza. Cijena je viša od one u Ljubljani, Veneciji i okolnim zračnim lukama.

SINDIKAT TVRDI: 'Aerodrom Rijeka nema uvjete za prihvat aviona iz Zagreba'

Zbog svega su se pobunili predstavnici Obrtničke komore PGŽ-a, Udruge hrvatskih putničkih agencija i TZ-a Kvarner. Traže ukidanje novih cijena i vraćanje prošlogodišnjih cijena zato što su i sami cijene usluge prijevoza putnika za ovu godinu formirali na temelju lanjskog cjenika, koji je bio na snazi do prošlog mjeseca.

- Ovaj cjenik, koji značajno povećava troškove za naše lokalne gospodarstvenike, ne uzima u obzir stvarne ekonomske uvjete u kojima oni posluju. Ističemo potrebu za transparentnim i pravovremenim donošenjem cjenika - ističe predsjednik komore Emil Priskić.

OPTIMIST ZA SEZONU Staničić osudio cijene parkinga u riječkoj zračnoj luci: 'To može dovesti do otkazivanja putnika'

Prema riječima predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislava Faina, novi cjenik parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka posljedica je potpunog nerazumijevanja turističkog sektora od uprave Zračne luke. Cjenik je donesen preko noći, a cijena je paprena, ističe Faina.

- Ovakvo povećanje je neprihvatljivo za turističke agencije koje su svoje aranžmane po starom cjeniku prodale još lani. Donošenje takvih promjena samo deset dana prije dolaska prvog leta je neprofesionalno i nedopustivo. Pozivam na brzu reakciju resornog ministarstva i svih institucija kako bi se riješio problem - dodaje Faina.

POGLEDAJTE FOTKE Kad bahati Hrvati parkiraju: Po linijama, invalidskim mjestima i na 'milimetar': 'Ovo je strašno!'

Ipak, pritisak je urodio plodom pa je Zračna luka Rijeka za neke spustila cijene.

- Slijedom konzultacija sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Cjenik parkiranja za visoko frekventne korisnike parkirališnog prostora stavlja se van snage. Direktor donosi Odluku o primjeni prošlogodišnjeg Cjenika za visoko frekventne korisnike parkirališnog prostora Zračne luke Rijeka - objavili su iz Uprave aerodroma.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Maric Ivo 08.05.2024.

    Dokle vise mozete derati,pa mi smo toliko pohlepni i bez stida da smo sve zajebali sto se tice Evrope nego i cijeloga svijeta.Sa 15 na 360€ povraca mi se i od Hrvatske iako sam Hrvat pa stidim se samoga sebe, dokle vise mozete derati .

  • simonairena 07.05.2024.

    derite i gulite kad mozete i smijete😡

  • imaš alfa,beta,gama... 07.05.2024.

    Znači dođem na more,hvala Bogu imam svoje u zaleđu Zadra i ne hebem više te spike 4 kolutića lignje iz METROa ,dekorativna kriška naranče uz rub tanjura i naravno pommes iz METROa(jer ko će boga ti ogulit kumpire) 20 eura ,Cola 4 -5 eura i nas četvero 100 eura ,onda te konobar gleda ko klošara ako i njemu ne "podaš" barem 5-10 eura,i tako po.ran odeš onda doma i napraviš si sendvič da se namiriš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare