Fotograf Iago Corazza i antropologinja Olga Ammann posjetili su Papuu Novu Gvineju, zemlju u kojoj još ima kanibala i lovaca na glave. Iako je na otoku kanibalizam zabranjen već 50 godina, još ima stanovnika koji se sjećaju okusa ljudskog mesa.
- Meso bijelaca jako smrdi i preslano je. Meso Japanaca bilo mi je najboljeg okusa - ispričao je bivši kanibal.
No bivši ljudožderi se slažu kako ništa ne može nadmašiti okus mesa njihovih vlastitih supruga, koje jedu nakon njihove smrti. Iako na Papui Novoj Gvineji više nema toliko ljudoždera, pojedina plemena još prakticiraju takozvani ritualni kanibalizam, kad jedu posmrtne ostatke svojih bližnjih. Neki pripadnici plemenima boluju od kuru bolesti, koja se prenosi samo kanibalizmom, tj. jedenjem mesa posmrtnih ostataka zaraženih. Bolest uzrokuje gubitak pamćenja, zato u plemenima još postoje ''pripovjedači'', koji usmenim putem šire povijest plemena.