To je to što me zanima!

Kamala Harris nakon razmjene ruskih i američkih zarobljenika nazvala Juliju Navalnu...

Bijela kuća potvrdila je u četvrtak da je pokušala osloboditi Putinova žestokog protivnika, koji je umro u veljači u zatvoru u Rusiji, kao što je tim Alekseja Navaljnog ranije objavio
Vidi originalni članak

Američka potpredsjednica Kamala Harris u četvrtak je nazvala Juliju Navaljni, udovicu bivšeg najvećeg neprijatelja Kremlja Alekseja Navaljnog, nakon velike razmjene zarobljenika između Moskve i Zapada. Harris je izrazila "svoju podršku" i pohvalila "doprinos borbi za demokratsku Rusiju" Alekseja Navaljnog i njegove supruge, rekla je na mreži X glasnogovornica Julije Navaljni, Kira Iarmich.

AMERIČKI IZBORI Trump ne želi debatu s Harris: 'Možemo raspravljati tek kada bude službena kandidatkinja'

Bijela kuća potvrdila je u četvrtak da je pokušala osloboditi Putinova žestokog protivnika, koji je umro u veljači u zatvoru u Rusiji, kao što je tim Alekseja Navaljnog ranije objavio.

Navaljni je umro u dobi od 47 godina u nejasnim okolnostima 16. veljače 2024., nakon što je prošao kroz sve mučnije uvjete pritvora. Njegovi pristaše optužuju Kremlj, koji to negira, da ga je ubio.

SASTANAK Harris oštrija od Bidena prema Netanyahuu: 'Okončajte rat'

Razmjena u četvrtak omogućila je oslobađanje nekoliko suradnika Alekseja Navaljnog, kao i drugih Putinovih oponenata koji su ga podržavali, posebice Ilie Iachinea i Vladimira Kara-Murze.

Julia Navaljna zahvalila je Kamali Harris na "pomoći Sjedinjenih Država u organiziranju razmjene".

Također je pozvala "međunarodnu zajednicu da promiče oslobađanje drugih ruskih političkih protivnika".

Nakon povlačenja predsjednika Joea Bidena, Kamala Harris je najvjerojatnija kandidatkinja Demokratske stranke koja će se sučeliti s bivšim stanarom Bijele kuće Donaldom Trumpom na predsjedničkim izborima u studenom.

Poput Bidena, čvrsto je podržavala Ukrajinu u suočavanju s ruskom invazijom pokrenutom u veljači 2022. i osudila “zvjerstva” koja se pripisuju ruskoj vojsci.

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov u srpnju je istaknuo "neprijateljsku retoriku" Kamale Harris prema Rusiji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Sasadm 02.08.2024.

    Ako ta kamila dodje na vlast bit ce gadno .zena nije spasena 100posto

Komentiraj...
Vidi sve komentare