To je to što me zanima!

Kako Plenković 'kuha žabu': Pravi porez na nekretnine se tek sprema, ovo su koraci...

NOVI EXPRESS Nema brzih i dramatičnih odluka, nego se sve radi polako, kroz korake i bez previše uzburkavanja javnosti
Vidi originalni članak

Kuhanje žabe. Omiljena je to tehnika premijera Andreja Plenkovića u kojima nema brzih i dramatičnih odluka, nego se sve radi polako, kroz korake i bez previše uzburkavanja javnosti. Jedna od rijetkih iznimki koju je napravio je povećanje plaća dužnosnicima, ali i tad je, na kraju ispravno, ocijenio da će ljeto otupjeti oštricu kritike. Teorija o žabi je poznata: ako je baciš u vrelu vodu, odmah će iskočiti, ali ako je staviš u hladnu koju zagrijavaš, skuhat će se da ni ne shvati. Nije empirijski potvrđena i prilično je okrutna prema životinji, ali se uvriježila i u političkom žargonu za postupne promjene kako bi se na kraju došlo do cilja koji bi izazvao burne negativne reakcije da se promjena dogodila preko noći.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 40

  • BAP 08.10.2024.

    Hadezeovci i njihovi brabonjci nisu nikada bolje zivjeli...tocno, kvaka je u tome da oni nisu ljudi a ni Hrvati nego paraziti, hemeroidi, dotepenci , glodavci. ..Sva javna poduzeca su ti u raspada a javno zdravstvo nikada nedostupnije.Da nije Albanije i ali bi željeznicu najgoru u Europi a ne samo u EU gdje sno debelo na zacelju..Toliko o doprinosu HDZa. Plenkovic je premijer koji je potjerao najviše stanovništva još od doba Turaka

  • Regoč19 07.10.2024.

    Nije on kriv. Svima je skupa hrana, stanovanje, režije, male mirovine, plaće (osim onih zna se kojih), skupi vrtići, domovi za starije....ali očito velika većina glasuje za ove ljude koji odlučuju ( kak ti u naše ime). To je kak da zemeš muža pijanca, razbijača i onda se čudiš kak tuče tebe, djecu...??

  • gliva 07.10.2024.

    pa moraju negdje čopiti lovu za svoje nerealne plaće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare