To je to što me zanima!

Kako je ovo moguće?! Pa u Italiji je sva riba dvostruko jeftinija, od srdele do zubaca

Posebnu pažnju privlači lijepo posložena riba i plodovi mora, ali i cijene koje su dosta niže nego u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Talijanski trgovac iz Napulja privukao je pažnju svojim strastvenim predstavljanjem, kako se čini, uvijek svježeg ulova na tamošnjoj ribarnici, piše Morski.

Naime, posebnu pažnju privlači lijepo posložena riba i plodovi mora, ali i cijene koje su dosta niže nego u Hrvatskoj.

Tako kilogram srdela košta 2 eura, a kad su na akciji, onda samo 0.50 eura.

Inćuni su 1 euro, cipli mu koštaju 2, skuše 3.50, bakalar 3.50, brancin iz uzgoja je 4, a divlji 10 eura, dok kilogram trlja kamenjarki ili pak cijeli losos možete kupiti za 8 eura. Grdobine su 10 eura Škampi su 7, a mali zezavci 4 eura.

Sezona je liganja, a on ih (ovisno o veličini) prodaje između 7 i 16 eura, dok su sipe 8, a hobotnice 15 eura. Kilogram kozica u Napulju se prodaje za 10 eura. Prodaju i invazivnu, ali vrlo ukusnu vrstu plavog raka za 3, dok je cijena živog hlapa 14, a jastoga 20 eura.

Osim ovoga, na ribarnici se nalazi i ogroman izbor školjki.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • post it 06.10.2023.

    Zato kaj se za njih brine njihova država....

  • melin51 06.10.2023.

    Italija ima više mora od Hrvatske.

  • jokaos 06.10.2023.

    nije stvar u porezu,prirezu itd. Kod nas je problem marža. Vani trgovci uzimaju malu maržu ali zarađuju na količini. Kod nas važi ona stara: Radi što manje, zaradi što više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare