Talijanski trgovac iz Napulja privukao je pažnju svojim strastvenim predstavljanjem, kako se čini, uvijek svježeg ulova na tamošnjoj ribarnici, piše Morski.
Naime, posebnu pažnju privlači lijepo posložena riba i plodovi mora, ali i cijene koje su dosta niže nego u Hrvatskoj.
Tako kilogram srdela košta 2 eura, a kad su na akciji, onda samo 0.50 eura.
Inćuni su 1 euro, cipli mu koštaju 2, skuše 3.50, bakalar 3.50, brancin iz uzgoja je 4, a divlji 10 eura, dok kilogram trlja kamenjarki ili pak cijeli losos možete kupiti za 8 eura. Grdobine su 10 eura Škampi su 7, a mali zezavci 4 eura.
Sezona je liganja, a on ih (ovisno o veličini) prodaje između 7 i 16 eura, dok su sipe 8, a hobotnice 15 eura. Kilogram kozica u Napulju se prodaje za 10 eura. Prodaju i invazivnu, ali vrlo ukusnu vrstu plavog raka za 3, dok je cijena živog hlapa 14, a jastoga 20 eura.
Osim ovoga, na ribarnici se nalazi i ogroman izbor školjki.