To je to što me zanima!

Kaj bi štel biti? Državni tajnik! Evo kolike su im plaće, a jedan je tajnik 'preživio' 8 ministara

Andrej Plenković je (p)ostavio i ljude koji su odani, unatoč aferama ili istragama Povjerenstva za sukob interesa. Plaće su im visoke, a uskoro bi trebale i porasti
Vidi originalni članak

Iako je premijer Andrej Plenković najavio da će u novome mandatu još pojačati filtere kako se ne bi događalo da na funkcije dolaze oni koji u konačnici aferama naštete stranci, u velikoj rošadi i imenovanjima državnih tajnika našlo se i onih koji su problematični. Vlada je imenovala 50-ak državnih tajnika, a na jesen će vjerojatno biti i novih imenovanja jer, primjerice, novo Ministarstvo demografije, koje vodi Ivan Šipić iz Domovinskog pokreta, još nema državnih tajnika. Državni tajnik je isključivo politička funkcija na koju se dolazi voljom premijera i dogovora stranka u Vladi, a ne natječajem. Oni su u hijerarhiji odmah ispod ministara, plaća im se kreće od 2100 do 2400 eura, a uskoro bi im plaće trebale porasti jer su dužnosnici. Povećanje broja državnih tajnika dolazi u isti tren kad ministar financija traži od svih ministara uštede. Ali tu i nije kraj kadroviranju. Ministri u novim resorima će vjerojatno tijekom ljeta izabrati svoje posebne savjetnike.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 59

  • fantom 48 16.08.2024.

    DP zastupa stav tko je imao više glasova, treba više predstavnika u državna tijela. To je protekcionizam, iako se pri tome pozivaju na demokraciju. Ako im je do dobrobiti stranke a onda i države birat će naj kvalificiranije ljude nevažno dali su iz Zagreba ili Vukovara.

  • yocko 31.07.2024.

    Vidim ovdje trojicu koji imaju kupljene diplome jedan od njih mi je osobno ispričao da je sretan što mu ne treba fakultet za odgojitelja u vrtiću da ne zna kako bi to sve platio jer u ono vrijeme nije trebalo fakulteta kao danas, ali danas on ima diplomu da je završio fakultet.

  • q12122r 20.07.2024.

    Lopovi do jednog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare