To je to što me zanima!

Josipović u SAD-u: Članstvo RH u EU je strateški napredak

Josipović je rekao kako su glavne teme sastanka s Bidenom bile bilateralni odnosi, borba protiv terorizma, suradnja u okviru NATO-a te položaj Hrvatske u svijetu
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je nakon sastanka a potpredsjednikom SAD-a, Joeom Bidenom, rekao kako SAD pozdravljaju napredak Hrvatske na putu prema članstvu u EU. Kako je rekao predsjednik, SAD članstvo Hrvatske u Eu smatraju strateškim napretkom za cijelu regiju Jugoistočne Europe. 

Josipović je rekao kako su glavne teme sastanka s Bidenom bile bilateralni odnosi, borba protiv terorizma, suradnja u okviru NATO-a te aktualni položaj Hrvatske u Europi i svijetu, piše HRT. Dodao je kako nije bilo riječi o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom. Što se tiče ukidanja američkih viza rekao je da postoje jasni kriteriji te kako RH radi na njihovom ispunjavanju. Josipović ističe i kako nije bilo novih zahtjeva Hrvatskoj za novi angažman u Afganistanu.

Predsjednik Hrvatske je naglasio kako je zadovoljan razgovorom s Bidenom, koji je dobro informiran u stanju u Hrvatskoj i regiji. Josipović se u State Departmentu sastao s Hillary Clinton, američkom državnom tajnicom. Clinton je kazala kako je Josipovićev posjet vrlo važan te da predsjednik SAD-a podupire Hrvatsku i njezinu ulogu u regiji. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 15

  • alluminado1776 04.05.2011.

    smrdi meni sve cim se spominje ta amerika.....ivo josipovic je njihov pijun zicer...

  • blonde 04.05.2011.

    još mi nije jasno, kako nas taj čovjek zastupa u EU ia kkao je on naš Predsjednik...kakvi smo mi narod pehisti, same "prave" izaberemo, kaj ne?

  • 25sat 04.05.2011.

    Koje zvučno ime : Biden, nešto slično Bin Laden ! Kao i Obama - Osama ! Alaj se rimuju !

Komentiraj...
Vidi sve komentare