To je to što me zanima!

Josip Dabro: 'Moja diploma je validna. Slušat ću ljude s terena i provoditi politike seljaka...'

Poljoprivreda u Hrvatskoj je veliki izazov i ogroman resor gdje se baš nisu svi otimali da preuzmu odgovornost. Čast mi je da budem glas hrvatskog seljaka, šumara i ribara, kazao je
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro za HRT komentirao je štetu koja je nastala nakon nevremena, ali i prvim potezima u svojem resoru. 

Kazao je kako treba pričekati da županija proglasi elementarnu nepogodu, napravi se procjena štete i procjena vrijednosti.

- Moramo čekati korake na županijskoj razini i povjerenstva za štete. Ministarstvo poljoprivrede s Državnim hidrometeorološkim zavodom morat će pronaći ako ne stari, onda novi model obrane od tuče. Postojeći sustav nije idealan - rekao je Dabro.

'SVE JE OBJASNIO' VIDEO Dabro o Bartulici: Nema tu nikakve štete za Domovinski pokret; Komentirao i plakate

Govorio je i o prvim potezima u svojem resoru.

- Prvi potezi su izmjena strateškog plana u poljoprivredi s ciljem da se rastereti administracija našim poljoprivrednicima. Velike su kontrole s obzirom na Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. To je prvi korak kojim trebamo izaći u susret našim poljoprivrednicima, isplatiti potpore do 30. lipnja, težiti modernizaciji, novim tehnikama te ići u novu politiku poljoprivredne proizvodnje - rekao je Dabro. 

'Slušat ćemo ljude s terena i provoditi politike hrvatskog seljaka'

Kao razlog pada poljoprivredne proizvodnje navodi to što je 2011. godine bilo 10 posto više stanovništva nego danas.

- Možemo izaći u susret u ruralnim sredinama, kad se govori o malim poljoprivrednim proizvođačima, podignuti potpore, smanjiti kontrole u okviru regulative EU-a i bolje raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem.  Poljoprivreda u Hrvatskoj je veliki izazov i ogroman resor gdje se baš nisu svi otimali da preuzmu odgovornost. Čast mi je da budem glas hrvatskog seljaka, šumara i ribara. Slušat ćemo ljude s terena i provoditi politike hrvatskog seljaka - rekao je.

NEMAJU PRIRODNOG NEPRIJATELJA Dabrova nije bilo cijelo stoljeće, a sada su preplavili Hrvatsku

Komentirao je poželjnog kupca Fortenove.

- Fortenova je jedna od najvećih privatnih kompanija što se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Trebamo štititi hrvatske nacionalne interese. Prodajom Fortenove ne prodaje se poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj, to zemljište je u koncesijama i dugotrajnom zakupu. Zagovarat ćemo da to budu hrvatski proizvođači i hrvatski vlasnici. Siguro će se unaprijediti poljoprivredna proizvodnja - rekao je.  

'Moja diploma je validna' 

Dotaknuo se i sektora ribarstva za kojeg kaže da je jedan od najboljih sektora u Ministarstvu poljoprivrede.

- Svake godine bilježi kontinuirani rast. Bit će prilike da sjednem s našim ribarima i prokomentiramo situaciju u ribarstvu. Ribarstvo je jedna grana poljoprivrede koja ima perspektivu u Hrvatskoj - istaknuo je Dabro.

NEGIRAO TVRDNJE Dabro: 'HDZ predložio Pupovca za šefa saborskog odbora ; Milić reagirao: 'To je netočan navod'

Na pitanje o diplomi rekao je kako je već puno puta govorio o toj temi te da je ključno da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje dala završnu riječ da je diploma validna.

- Studirao sam tri godine u Zagrebu, položio razliku ispita, i dvije godine sam tada završio za smjer opća kineziologija u Travniku - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Ronin157 12.06.2024.

    Magistar parodija

  • i.hun 07.06.2024.

    Ukini Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. Za to imaš ljude u ministarstvu. Ili su nesposobni?

  • i.hun 07.06.2024.

    Smanjiti kontrole? Znači sprema se još veća krađa uz lex AP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare