To je to što me zanima!

Još jedna žrtva ginekologa istupila u javnost: Beroš poslao hitnu inspekciju u KBC Osijek

Napominju da je ministar i liječnik, i da je više puta je naglasio i osudio predmetni neželjeni događaj “te očekuje od KBC-a Osijek, ali i svih ostalih institucija, promptno postupanje u cilju zaštite prava pacijentica”
Vidi originalni članak

Nakon što je još jedna žrtva izišla sa mučnom pričom od osječkom ginekologu Zlatku Topolovcu i sve ispričala za tjednik Novosti, ministar zdravstva Vili Beroš šalje hitnu zdravstvenu inspekciju u KBC Osijek.

Navodi se kako je ministar nezadovoljan dosadašnjim postupanjem bolničkog vodstva u ovom slučaju, kao i Hrvatskom liječničkom komorom (HLK), pa je najavio da će preispitati zašto nakon nepravomoćne presude za silovanje nisu pokrenuli postupak oduzimanja licence za rad ginekologu Zlatku Topolovcu.

GINEKOLOG I DALJE RADI Mučna ispovijest žrtve liječnika osuđenog za silovanje: 'Samo sam htjela da taj pregled završi'

- Ministarstvo zdravstva naglašava kako je slučaj liječnika, ginekologa, u KBC-u Osijek, neprihvatljiv primarno zbog štete za samu pacijenticu, a ujedno dovodi u pitanje i povjerenje u liječničku struku. Nismo zadovoljni s rezultatima dosadašnjeg postupanja KBC-a Osijek u ovom predmetnom slučaju te smo uputili hitno zdravstvenu inspekciju na obavljanje zdravstveno-inspekcijskog nadzora. Istovremeno, preispitat ćemo zbog čega HLK, u čijoj nadležnosti je mogućnost uskrate odobrenja za rad, je isto propustila učiniti, posebno zbog konteksta težine i ozbiljnosti djela za koje se navedeni liječnik tereti. Ministarstvo zdravstva poštuje u potpunosti neovisnost pravosudnih tijela, ali kako bismo prevenirali ovakve događaje, Ministarstvo zdravstva kreće u izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kako je to najavio ministar zdravstva Vili Beroš - stoji u dopisu iz Ministarstva koji su poslali tjedniku Novosti.

NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN ZA SILOVANJE 'Ginekologa su mogli maknuti iz osječkog KBC-a. No ni državni odvjetnik ni sud nisu to tražili'

Napominju da je ministar i liječnik, i da je više puta je naglasio i osudio predmetni neželjeni događaj “te očekuje od KBC-a Osijek, ali i svih ostalih institucija, promptno postupanje u cilju zaštite prava pacijentica”.

Iz KBC-a Osijek najavili su pokretanje disciplinskog postupka.

Idi na 24sata