To je to što me zanima!

Joe Biden pisao Plenkoviću: 'Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela napredak...'

Osim što su čestitali na ostvarenom rezultatu na izborima, navode "SAD i Hrvatska obvezuje naša predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je blizak saveznik i važan partner"
Vidi originalni članak

Joe Biden, američki predsjednik, u pismu je čestitao predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na pobjedi na parlamentarnim izborima i naglasio da takav rezultat pokazuje povjerenje građana koje uživa Plenković.

- Iskrene čestitke premijeru Andreju Plenkoviću na njegovom ponovnom izboru. Pismo predsjednika Bidena naglašava naše trajno prijateljstvo i zajedničku viziju. Zajedno gradimo svjetliju, prosperitetniju budućnost za obje nacije - stoji u objavi na platformi X.

Osim što su čestitali na ostvarenom rezultatu na izborima, navode "SAD i Hrvatska obvezuje naša predanost demokratskim vrijednostima i europskoj sigurnosti. Pod vašim vodstvom Hrvatska je blizak saveznik i važan partner".

- Želim vam zahvaliti na vašem vodstvu u modernizaciji obrane, što će osigurati da će Hrvatska nastaviti davati kritične doprinose Savezu u budućnosti. Vodstvo Hrvatske u rješavanju europske energetske sigurnosti i diverzifikacije također je impresivno. Vaši napori da proširite terminal za ukapljeni prirodni plin Krk i razvijete obnovljive izvore isplatit će se ne samo Hrvatskoj nego i vašim susjedima - stoji u pismu.

ZABRINUO GRAĐANE VIDEO Biden se 'smrznuo' u dvorištu Bijele kuće. Kasnije se mučio i s izgovorom riječi...

- Hrvatska je pod vašim vodstvom doživjela golem napredak, a siguran sam da će napredovati i u vašem trećem mandatu. Radujem se suradnji s vama na izgradnji uspjeha i daljnjem produbljivanju našeg strateškog partnerstva - zaključuju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Origano2002 13.06.2024.

    Trump is the real president,Biden is resident.

  • Origano2002 13.06.2024.

    WWG1WGA

  • Antimor 13.06.2024.

    U Americi koja se ponosi spomenikom Čiči, znaju da je Plenki sin oficira srpske "JNA". NJihov "čovjek".

Komentiraj...
Vidi sve komentare