To je to što me zanima!

Jezivo! Ovo je terorist iz Beča!

On je, kako pišu austrijski mediji, 25. srpnja dao otkaz na poslu uz riječi: 'Imam velike planove'.
Vidi originalni članak

Austrijska policija objavila je identitet 19-godišnjaka koji je prvoosumnjičeni za planiranje napada na koncertu Taylor Swift. Radi se o Beranu A. čiji su roditelji podrijetlom iz Sjeverne Makedonije. Mladić je, kako pišu austrijski mediji, 25. srpnja dao otkaz na poslu uz riječi: 'Imam velike planove'. On je već bio radikaliziran, rekli su na presici u Beču.

NOVI DETALJI Planirali masakr, jedan od njih ima hrvatske korijene: 'Rodio se u hrvatsko-turskom braku'

Našli mačete, detonatore, krivotvorene eure...

- Teroristi su trebali napasti večeras ili sutra, noževima, mačetama i automobilom. Na kraju su se planirali raznijeti. Bio je u kontaktu s dvojicom pomagača, od kojih je jedan radio na osiguranju koncerta - rekli su na presici.

U kući su mu našli mačete, noževe, detonatore, kabele za paljenje i 21 tisuću krivotvorenih eura. Pod policijskim nadzorom je i 17-godišnjak za kojeg je austrijski Krone Zeitung pisao da ima i hrvatske korijene i za kojeg sumnjaju da je jedan od pomagača.

- On je rođen u hrvatsko-turskom braku, u Austriji. Tamo je proveo cijeli život. Osim porijekla jednog roditelja, nema druge veze s Hrvatskom. Nije poznat u Austriji ni po kakvom incidentu - rekao je izvor za Večernji list.

EKSKLUZIVNO IZ BEČA Jučer se među fanovima širio strah i kolala je ova poruka: Ne nosite tu majice Taylor Swift!

- Kukavički plan im je bio ubiti što više ljudi koji bi izvan stadiona slušali koncert. Dvoje je uhićeno, a jedan pritvoren. Zaplijenili smo puno materijala za izradu bombe, tragamo za ostalim počiniteljima - rekao je na presici direktor javne sigurnosti Franz Ruf.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • Židov72 09.08.2024.

    Tako je u Israelu bilo svaki dan , sada su pukli ko kokice i dosta im je .

  • Mortivoje 09.08.2024.

    Sad će imati veliku rupu u guz**'*, kad dođe u zatvor.

  • Philipp Plein 08.08.2024.

    Svašta se nakotilo u tom Beču. Katastrofa grad. Mi na žalost surađujemo s jednom firmom u Beču i često moram ići tamo iz Schaffhausen-a. Crni, prljavi svugdje. Mislio sam da je Beograd prljav grad, ali Beč je užas. U tim nekim tkz. “Bezirken” ne možeš čuti njemački jezik. Svaka 2 metra kebab, neki njihovi muslimanski dućani, handy shop gluposti… Nešto nevjerojatno. Taj grad je 80ih bio pre divan i prije svega uredan. U šta se to pretvorilo. Tipičan primjer kad domaćin izgubi kontrolu nad svojim gradom. Socijala, svi žive po tim nekim socijalnim (Gemeinde) stanovima. Užas. Žalosno. Jad i bijeda u tom Beču.

Komentiraj...
Vidi sve komentare