To je to što me zanima!

Jesenska mobilizacija: Vladimir Putin je naredio novačenje novih 133.000 vojnika

Šef ruskog ureda za novačenje, viceadmiral Vladimir Tsimlyansky, izjavio je da uvjeti za novačenje ostaju isti - 12 mjeseci služenja u vojnim jedinicama u Rusiji
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je regrutaciju 133.000 novih vojnika u jesenskom novačenju koje počinje 1. listopada i traje do kraja godine, a prema tvrdnjama čelnika ureda za novačenje, ročnici neće ići na ratišta u Ukrajinu. Dekret Kremlja, objavljen u ponedjeljak ruskim državnim novinama Rossiyskaya Gazeta, poziva na izvršenje mobilizacije građana "u dobi od 18 do 30 godina, koji nisu u pričuvi i podliježu vojnoj obvezi u skladu sa saveznim zakonom (...) u iznosu od 133.000 ljudi".

Šef ruskog ureda za novačenje, viceadmiral Vladimir Tsimlyansky, izjavio je da uvjeti za novačenje ostaju isti - 12 mjeseci služenja u vojnim jedinicama u Rusiji. "Želio bih napomenuti da vojni obveznici neće biti pozvani za sudjelovanje u specijalnoj vojnoj operaciji u novim regijama", citirao je list riječi ruskog viceadmirala.

Rusija rat u Ukrajini, koji je započela invazijom u veljači 2022., naziva specijalnom vojnom operacijom. Kijev i njegovi saveznici to pak nazivaju brutalnom agresijom i ničim izazvanim, imperijalističkim pokušajem otimanja zemlje. U potezu koji je osudio veći dio zapadnog svijeta, Rusija je anektirala dijelove jugoistočne Ukrajine krajem 2022., nazivajući tu zemlju "novim regijama", podsjeća Reuters.

GODIŠNJICA ANEKSIJE Vladimir Putin tvrdi: 'Rusija će postići sve ciljeve u Ukrajini'

Navodeći sve veće prijetnje na zapadnim granicama Rusije, Putin je u rujnu naredio da se ruska vojska poveća za 180.000 vojnika, na 1,5 milijuna aktivnih vojnika, što bi je učinilo drugom po veličini u svijetu nakon kineske. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Aurora2 01.10.2024.

    Ponestalo zatvorenika , ponestalo kadirovaca i ostalih krvožednih faca ,sada skuplja i one i s ulice i s placa , uzima i one do kojih još nisu stigle vijesti da su napali Ukrajinu ,još samo njima će moći lagatida je Ukrajina napala majku Rusiju , jadni ni ne znaju što im se sprema ,a višesse ni Lade ne dijele roditeljima za pogibije sinova u agresorskom,a putinovom ratu protiv susjedne samostalne države, a nekada bratske ,koja je vezivala veliki broj hitlerovih jedinica u II velikom ratu na svom teritoriju ,pa su mogli opstati i Moskva i Lenjingraad kako ne bi pali hitleru u ruke

  • kad pride nedeja zapolne 01.10.2024.

    Nitko nije voljan ginuti za Putinovu ideologiju (nitko normalan) !

  • antunzun 01.10.2024.

    Zašto naglašava da neće slati u Ukrajinu? Znači li to da su prije varali ljude, a sada kao neće?

Komentiraj...
Vidi sve komentare