To je to što me zanima!

'Jesen dobiva na snazi': TUI očekuje snažnu potražnju iza ljeta, Hrvatska nije najtraženija

Najpopularnije odredište za turiste TUI-ja tijekom jeseni trenutno nije španjolska Mallorca, već je to Antalija u Turskoj, navodi TUI.
Vidi originalni članak

Najveći svjetski turoperator TUI očekuje veliku potražnju za skorašnjim jesenskim odmorom, a razlog je taj što ljudi žele produljiti dane ljetnog odmora na jesen.

"Jesen dobiva na snazi", rekao je za dpa izvršni direktor TUI-ja Germany Stefan Baumert u Hannoveru. ”Mnogi gosti žele produljiti ljeto”, dodao je, a odmor na plažama počinje ranije tijekom godine i traje dulje.

REZULTATI SEZONE Dubrovnik dva tjedna ranije nego lani stigao do dva milijuna noćenja. U plusu su 10 posto

Odmor na plažama na Mediteranu bilježi procvat. Nakon bankrota FTI-ja, koji je bio treći najveći njemački organizator putovanja, TUI je osigurao dodatne kapacitete i stvorio 75.000 dodatnih mjesta za jesenski odmor. Povrh toga, dodano je 65 novih letova s ​​12.300 sjedala.

FTI je početkom lipnja podnio zahtjev za stečaj i ubrzo nakon toga otkazao sva putovanja koja su bila već rezervirana, podsjeća agencija dpa.

Najpopularnije odredište za turiste TUI-ja tijekom jeseni trenutno nije španjolska Mallorca, već je to Antalija u Turskoj, navodi TUI.

"Procvat putovanja u Tursku se nastavlja", rekao je Baumert. Ljetne temperature i dobar omjer cijene i kvalitete čine Tursku rivijeru posebno privlačnom za obiteljski odmor.

Mallorca je zauzela drugo mjesto, a slijede grčki otoci Kreta i Kos.

BORBA ZA TURISTE HTZ očekuje dobru posezonu i rast do kraja godine, objasnili i razloge za manjak Nijemaca

Sjedinjene Države ostale su najpopularnije među dalekim odredištima za jesenski odmor, a slijede Ujedinjeni Arapski Emirati, Tajland, Maldivi i Mauricijus.

Njemačka je bila glavno odredište za odmor na koji se odlazi automobilom, a slijede Austrija, Italija, Poljska i Češka.

Prema najnovijim podacima TUI-ja, njegovi hotelski brendovi su značajno porasli, a potražnja za krstarenjima je stabilna. Do kraja lipnja s TUI-jem je putovalo oko 5,8 milijuna ljudi, četiri posto više nego prije godinu dana.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pocetnik 28.08.2024.

    dajte se opametite i gledajte svoja posla..ove godine 70 posto njemaca ne ide na ljetovanje izvan svoje zemlje..toliko o vasim nagadjanjima..badava vi nosate jumbo plakate zimmer frei....

  • TVP 28.08.2024.

    Stalna čekanja u kolonama, bageri na plažama i previsoke cijene obzirom na kvalitetu usluga su više nego dovoljni razlozi da turisti traze druge destinacije.

  • Regoč19 28.08.2024.

    Zašto bi tražili Hrvatsku; ceste pune drogiranih i pijanih vozača, zbog kojih možeš izgubiti život. Gradovi prepuni smeća i smrada. Autobusnih linija - gradskih i prigradskih - ima jako malo i samo u nekim gradovima. Željeznica - zar je potrebno reći? Plaže; često nema reda; ploča da je zabranjeno puštati pse u more; a more puno pasa, stalno vas gnjave prodavači stolnjaka ili izleta...Trgovina, čim prođe 30.08. - više nema, nego idi u obližnji gradić/grad - naravno, ako nemaš auto, odi pješke tih "mizernih" 8 km u jednom pravcu.., mjestom šeću svinje, koze, štakori i žohari. I tih svijetlih primjera - koliko hoćeš

Komentiraj...
Vidi sve komentare