To je to što me zanima!

Jedina Hrvatica s liste Forbesa: Zateklo me to, nisam vjerovala. To je za mene nešto predivno...

Dok nisam vidjela i čula, nisam vjerovala. Za mene je to nešto nezamislivo, predivno i neočekivano. Nitko živ nije znao za to. Stvarno jedno prekrasno priznanje, kazala je...
Vidi originalni članak

Direktorica Gault&Millau Croatia Ingrid Badurina Danielsson (70) gostovala je u N1 gdje je govorila o svojem životu i svijetu poduzetništva.

Ona je na međunarodnoj Forbesovoj listi 50 uspješnih žena iznad 50 godina jedina Hrvatica.

- Nisam znala za to, zateklo me. Primila sam e-mail jedne novinarke iz New Yorka, koja mi je rekla da su me pronašli kao mogućeg kandidata za 50 over 50. Mislila sam da je neki spam i nisam željela stisnuti na link koji je nudila pa sam je išla guglati i vidjela da uistinu jest tko jest. No, još nisam vjerovala pa sam se dodatno raspitivala i dobila sam potvrdu da je sve legitimno”, kazala je Badurina Danielsson u razgovoru za N1 pa nastavila:

- Dok nisam vidjela i čula, nisam vjerovala. Za mene je to nešto nezamislivo, predivno i neočekivano. Nitko živ nije znao za to. Stvarno jedno prekrasno priznanje. Ovo što radim, radim sa strašću - kazala je Badurina Danielsson.

U poduzetništvo je ušla s 50 godina

- Novinarstvo mi je bilo i ostalo prva ljubav. Zbog njega sam otišla iz Italije, gdje sam odrasla i gdje sam živjela. Pružila se prilika da nakon diplome dođem par mjeseci u Zagreb. Nadobudno i naivno sam došla i krenula sam raditi u Vjesniku. Tad se to zvalo CINK. Ostala sam od onda i krenula u novinarstvu punom parom. Radila sam u Startu, za mene najboljem časopisu koji je izlazio u ovom podneblju. Bilo je to krasno iskustvo, tad se još moglo putovati”, prepričala je, piše N1 i dodaje kako je  intervjuirala brojne velikane iz područja književnosti, umjetnosti, glazbe…

Tijekom rata i narednih otprilike 15 godina radila je u La Stampi, gdje je stekla potrebno iskustvo, kasnije jako vrijedno za ulazak u poduzetničku priču.

- Moj prvi festival bio je u Splitu, 1001 delicija. Napravila sam na Prokurativama najljepši mogući setting. U svoj posao sam stavila ušteđevinu, 20.000 kuna. Ta tri dana festivala ispunilo mi je srce, ljudi su bili sretni i zadovoljni. Tako je počelo. Nakon četiri godine u Splitu, gdje smo shvatili da stagniramo, otišli smo u Zagreb. U njemu smo osmislili Gourmet festival, koji je bio u muzejima i koncentriran na vino. Prva godina je bila super, druga super, četvrtu su počele čudne situacije i shvatila sam da je došlo vrijeme da se to prekine. Mediteranska dijeta ušla je na UNESCO-ov popis materijalne i kulturne baštine pa smo pokrenuli "Taste the Mediterranean". Kao i sve, tako je i ovo bilo na međunarodnom nivou. Sad smo već četiri godine u Splitu i nadam se da ćemo tamo ostati. Zahvaljujući tom festivalu sam bila u Francuskoj na jednom njihovom festivalu i dobila priliku dovesti Gault&Millau u Hrvatsku 2018., što traje do danas”, ispričala je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare