To je to što me zanima!

Jak potres 4.0 Richtera pogodio Hrvatsku! Bio je kod Koprivnice

Potres magnitude 4 po Richteru pogodio je u jutarnjim satima utorka Hrvatsku. Epicentar potresa bio je 12 km južno od Preloga, nekih 70 km od Zagreba. Osjetio se u gotovo cijeloj središnjoj Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Danas, 13. kolovoza 2024. godine u 8 sati i 43 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres 17 km sjeverno od Križevaca. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet V stupnjeva EMS. Osjetio se na širem području sjeverne Hrvatske, objavila je Hrvatska seizmološka služba.

POGLEDAJTE VIDEO: Trenutak potresa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

EMSC je prvi izvijestio o potresu. Prvo je pisalo da je 4,7 po Richteru, kasnije se to spustilo na 4.1 pa na 3.9. No hrvatski seizmolozi objavili su da je potres bio magnitude 4.0 prema Richteru.

'Cijela kuća se tresla'

Brojni stanovnici Hrvatske svoje iskustvo s potresom podijelili su na EMSC-u. Pišu kako se potres jako osjetio...

"Ludbreg dosta jako se treslo", "Jako se osjetilo", "Užasan osjećaj, zagrmjelo i cijela kuća se tresla", "Zatreslo se Međimurje", "Osjetio se jako i Koprivnici", "Drmao je kuću iz temelja"... Samo su neki od komentara na ovaj potres.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • zapopizdit 13.08.2024.

    @likalniku je znači denes vjutre dobre jajca stresle.

  • zapopizdit 13.08.2024.

    Novinari kod svakog potresa navode komentare iz emsc-a, tipa da se cijela kuća zatresla. Kad idete na aplikaciju vidite nitko to nije komentirao. Znači da lažu, muljaju i izmišljaju.

  • Nata Lija 13.08.2024.

    Ništa nisam osjetila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare